Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Enej in Tian Krševan med najboljšimi motociklisti v Evropi

Dva mlada motociklistična asa iz Vipavske doline, Enej in Tian Krševan, sta uspešno zaključila sezono. Žal so se jima ob koncu za las izmuznili trije naslovi prvakov, a vseeno sta na dirkah navdušila, potrdila svoj talent in dokazala, da spadata med najboljše motocikliste v svojih kategorijah.

Motociklistična sezona se je Eneja in Tiana Krševana  zaključila. Z doseženim so v njuni ekipi več kot zadovoljni, saj so rezultati v močni konkurenci nad vsemi pričakovanji. Med drugim sta nastopila tudi na Nizozemskem, kjer je bilo na sporedu evropsko prvenstvo.  Vse skupaj pa se je zakls finalnim delom italijanskega prvenstva CNV, ki je potekalo pretekli vikend 5. in 6. oktobra na karting stezi dirkališča Adria International Raceway.

V sklopu finala CNV so se odvile dirke za CNV celotne Italije (najboljši dirkači vseh Italijanskih regij) za vse kategorije. Tian je nastopal v kategoriji OHVALE 110 Automatic in je bil najmlajši dirkač celotnega prvenstva CNV. Enej pa v najmočnejšem in najhitrejšem razredu OHVALE GP-0 SPORTGP (190 DAYTONA), kjer je bil prav tako najmlajši predstavnik te kategorije.

Tian Krševan

Tian je ob kaotični prvi dirki, po tem, ko je bila dirka po dveh krogih prekinjena zaradi dežja in nadaljevana po menjavi pnevmatik, končal na 4. mestu. Pista je bila tako rekoč nevozna in vsi dirkači so vsaj enkrat zdrsnili. Na drugi dirki je zaradi prehitrega štarta in pribitka 10-ih sekund, zaključil na 3. mestu.

Enej je imel na sporedu kar štiri dirke. Prve dve za prvenstvo CNV celotne Italije, ter dve za OWS (OHVALE World Series), kje so tekmovali najboljši dirkači iz Italije, Amerike, Nizozemske, Danske, Madžarske in Slovenije. Na državnem ITA CNV prvenstvu si je Enej v prvi dirki privozil zmago, v drugi pa 2. mesto, z zaostankom manj kot 0,03 sek. Ker sta si prvo in drugo mesto izmenjala z istim dirkačem, je zaradi boljšega štartnega mesta postal prvak Agostini Alessandro. Podprvak CNV Italije pa je Enej. Do prvaka mu je zmanjkalo manj kot 0,03 sekunde.

Enej Krševan

Sledile so še dve dirki za OWS (OHVALE svetovno). Zaradi prikazanega v prvih dveh dirkah, so v ekipi od Eneja pričakovali vrhunski rezultat. Žal pa je Enej moral odstopiti že v ogrevalnem krogu prve dirke, saj je prišlo do tehnične okvare na njegovem agregatu. Tako so se tudi sanje o prvaku OWS razblinile.

Okvaro so pred drugo dirko odpravili. Enej je dirko štartal iz četrtega štartnega položaja in ob slabem štartu zdrsnil na peto mesto. Z rekordnimi časi krogov in suverenimi prehitevanji, je skozi dirko vse izgubljeno nadoknadil in dirko zmagal. Skupno je tako zasedel 7. mesto v OHVALE World Series, saj je v prvi dirki zabeležil 0 točk.

Enej Krševan

Ekipa se je domov vrnila utrujena od prvenstva a vesela ob zavedanju, da ob takih vožnjah spadata Enej in Tian na vrh lestvice najboljših dirkačev kategorije OHVALE. Ostaja pa malce grenkega priokusa, saj so se jim letos izmuznili vsaj trije naslovi prvaka, ki so bili tako rekoč na dlani. Kljub vsemu, fanta si zaslužita vse čestitke.

Tian Krševan

Lokalne Ajdovščina

#šport, #avantura, #motociklizem

Kolofon