Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Bia Separations: Informacije o grožnji stečaja ne držijo

V ajdovski družbi Bia Separations so se odzvali na medijsko poročanje, da so zaradi izgubljene dolgoletne pravde z agencijo Spirit Slovenija tik pred stečajem. Za STA so navedli, da to ne drži in dodali, da bodo v prihodnjih dneh začeli z novo investicijo, za katero imajo potrebna finančna sredstva že na svojem bančnem računu.

Po poročanju Primorskih novic trditve o stečaju ne držijo. "Bia Separations posluje daleč nad načrtom iz prisilne poravnave. V drugi polovici letošnjega leta bodo rezultati vsaj za 50 odstotkov boljši kot v prvem polletju, v podjetju pa sledimo planom širitve,” je pojasnila Jana Krapež Trošt, vodja marketinga v družbi. Dodala je, da so naročila za letos v primerjavi z 2018 podvojena, zato bodo letos skupaj zaposlili vsaj deset novih sodelavcev.

Po poročanju portala Siol.net je Javna agencija SPIRIT Slovenija od podjetja zahtevala vračilo subvencij iz leta 2009 za izgradnjo objekta v Ajdovščini in odprtje 52 novih delovnih mest za najmanj tri leta. V podjetju vseh zavez iz objektivnih razlogov niso izpolnili, odstop agencije od pogodb pa se jim zdi nesorazmeren ukrep.

Okrožno sodišče v Ljubljani je dalo prav podjetju, višje sodišče je ugodilo pritožbi agencije, vrhovno sodišče je zavrnilo zahtevo za revizijo družbe, ki je vložila tudi ustavno pritožbo. “Do tega rubeža nikoli ne bo prišlo. Spirit bi lahko rubil že v juniju, pa se zaveda, da je višje sodišče v Ljubljani s svojo politično sodbo med drugim kršilo insolvenčno zakonodajo, in da rubež ne bi uspel,” je iz tujine sporočil direktor družbe Aleš Štrancar. Zagotovil je, da bosta Gorenjska banka in Nova KBM v celoti poplačani v rokih, dogovorjenih v prisilni poravnavi.

 

* Vir: Primorske novice

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #gospodarstvo

Kolofon