Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Trije zadetki premalo za napredovanje Primorja

Včeraj je bila na ajdovskem Mestnem stadionu odigrana pokalna tekma med domačim Primorjem ter drugoligašem iz Brd. V izjemno zanimivem srečanju so slavili Brici, gledalci pa so na tekmi videli kar sedem zadetkov, štiri vratnice, dve enajstmetrovki in rdeči karton.

Dobrih sto gledalcev si je včeraj vzelo čas in se napotilo na Mestni stadion v Ajdovščini. V okviru pokala Medobčinske nogometne zveze Nova Gorica sta se na zelenici srečali moštvi Primorja in Brd. V postavo domačih je trener Andrej Komac vnesel kar precej sprememb v primerjavi z ligašimi tekmami, priložnost za igro so dobili številni igralci, ki v prvenstvu igrajo manj. Na klopi je ostal tudi kapetan Amel Džuzdanović. Na drugi strani pa je briški trener Badžim na igrišče poslal udarno enajsterico.

Primorje je tekmo začelo spodbudno in je popolnoma prevladovalo na igrišču. Gostje so po prekršku že kaj kmalu ostali z igralcem manj in občutek je bil, da bodo domači tekmo zlahka nadzorovali tekmo in jo odločili v svojo korist. A sreča tokrat resnično ni bila na strani rdeče črnih. Jakob Kodermac je iz dveh lepih priložnosti, žogo namesto v gol, spravil v vratnico, gostje, ki jih praktično ni bilo nikjer, pa so iz treh protinapadov nepričakovano dosegli tri zadetke in odšli na odmor z velikansko prednostjo.

Primorje Ajdovščina

A domači se niso predali. Tudi v drugi polčas so vstopili z borbenostjo in željo po zmagi, plod tega pa sta bila dva hitra zadetka, dosegla sta jih Nik Plavšič Vajde ter Anže Kuraj iz enajstmetrovke. Do konca tekme je bilo še pol ure igre in kazalo je na lep preobrat Primorja, saj so se napadalne akcije kar vrstile. Trener Komac je v igro poslal še Džuzdanoviča, tik za tem pa drobna nepazljivost v domačem kazenskem prostoru in enajstmetrovka za Brda. Gostje so jo uspešno realizirali in znova pobegnili na dva zadetka prednosti. A že v naslednjem napadu je lepo zadel Leon Kodermac in znižal na 3:4. Do konca je ostalo še dobrih deset minut in Ajdovci so vse sile usmerili v napad, gostje pa so se krčevito branili. Briški bunker je vendarle vzdržal in sanj po napredovanju v pokalu je bilo za domačo ekipo konec.

Kljub vsemu velja pohvaliti Primorje za dobro in všečno igro, obenem pa so fantje dobili dokaz, da se lahko brez težav kosajo tudi z drugoligaškimi moštvi. Škoda je le izpada iz pokala, saj se je v primeru napredovanja obetal severnoprimorski derbi z Gorico. Pa naslednje leto.

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon