Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Mladinski kulturni center Hiša mladih vabi k sodelovanju pri likovnem natečaju

V ajdovskem Mladinskem kulturnem centru Hiša mladih se že pripravljajo na tradicionalni festival Hiše mladih. V okviru programa festivalabo potekal tudi likovni natečaj za mlade, ki nosi zelo zanimivo naslovno tematiko - Koren. Podelili bodo nagrade najboljšim po izboru komisije, izbrana dela pa bodo razstavljena v Galerji Hiša mladih. Vabljeni k sodelovanju.

Pod streho Mladinskega kulturnega centra in hotela Hiša mladih Ajdovščina in v njegovi okolici se bo v prihodnjem mesecu Festival Hiše mladih. Začetki festivala sicer segajo še v obdobje, ko je ajdovski mladinski center deloval na stari lokaciji, v nekdanji kasarni Srečka Kosovela. Festival je takrat nastal predvsem z namenom prikaza delovanja različnih mladinskih organizacij, ki so si delila prostor v takratnih precej neuglednih prostorih in kot odgovor na negotovo prihodnost, preden se je začela uresničevati ideja o novi stavbi namenjeni ajdovski mladini. Festival Hiša mladih je v nadaljnjih letih rastel in poskrbel za precej takšnih in drugačnih dogodkov, ki so v mnogočem popestrili jesenski čas v mestu.

Natančen program letošnjega dogajanja še ni znan, je pa že na voljo likovni natečaj, s katerim želijo v MKC Hiša mladih pritegniti mlade ustvarjalce. Tema tokratnega natečaja je Koren. Zakaj koren? Ker bo letošnji festival posvečen preventivi, korenje in ostala zelenjava ter sadje, pa so odličen preventivni ukrep za naše telo.

Besedilo razpisa:

1.) Na natečaj se lahko prijavijo mladi do 29. leta.

2.) TEMA RAZPISA: Korenje (zelenjava)

3.) Vsak lahko na temo pristopi v poljubni likovni tehniki, formata A3 ali A4. Drugih tehničnih omejitev. Pustite domišljiji prosto pot.

4.) NA RAZPIS SE LAHKO PRIJAVITE SAMOSTOJNO ALI V SKUPINI

5.) Dela morajo biti oddana po pošti skupaj z izpolnjeno prijavnico na naslov: ZAVOD ZA ŠPORT AJDOVŠČINA (MKC Hiša mladih), Cesta 5. maja 14/a , 5270 Ajdovščina, s pripisom za Likovni natečaj Koren. Prijavnico najdete na spletni strani MKC Hiša mladih.

6.) Dela morajo prispeti do naslovnika do vključno sobote 30. novembra 2019.

7.) PRISPELA DELA BO OCENILA STROKOVNA KOMISIJA. Najboljši trije izdelki bodo nagrajeni.

8.) SKUPINSKA RAZSTAVA: Izbranih bo 15 najboljših del, katera bodo razstavljena v okviru skupinske likovne razstave v Galeriji Hiša mladih v decembru 2019.

9.) Udeleženci natečaja se z izpolnjeno prijavnico strinjajo, da se lahko njihova dela uporabijo v promocijske namene.

 

Za informacije se zainteresirani obrnite na: INFO@MC-HISAMLADIH.SI

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #kultura, #mladi

Kolofon