Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Rokometaši Ajdovščine pred novo sezono v 2DRL

Po končani lanski sezoni in razočaranju ob izpadu iz 1B DRL, je kar nekaj igralcev najavilo možnost prenehanja aktivnega igranja in zaključka igralske kariere. V klubu so upali, da se to ne bo zgodilo in da si bodo igralci premislili, ko se nekoliko odpočijejo in pozabijo na razočaranja iz pretekle sezone. V ta namen so bili opravljeni številni razgovori z vsemi igralci, da bi jih le prepričali, naj nadaljujejo svojo rokometno pot. Žal tudi to ni pomagalo, tako je klub ostal brez devetih igralcev od tega kar petih nosilcev igre iz pretekle sezone.

Zaradi različnih razlogov so z aktivnim igranjem prenehali, dolgoletni kapetan članske ekipe Matija Velikonja, vratar Luka Gregorc, veliko let najboljši strelec Matic Koren, steber obrambe Domen Pelicon, ter mladi in perspektivni Žan Bizjak, Miha Polanc in Filip Vunjak. Marko Peljhan nadaljuje kariero v italijanskem drugoligašu iz Vicenze, Bor Breznikar pa se je vrnil v svoj matični klub v Koper. Poleg tega se je lani v zadnjem kolu težje poškodoval Luka Bratina ml., tako da letos še ne bo mogel pomagati ekipi.

Tako se je uprava kluba znašla pred težko nalogo, kako zagotoviti zadostno število igralcev, za tekmovanje v 2. DRL. Denarja, s katerim bi lahko privabili kvalitetne tuje igralce v klubu nimajo, pa tudi ne bi bilo korektno do domačih igralcev, ki že vsa leta igrajo zastonj, tako rekoč za sendvič in pivo po tekmi. V igri je bilo več scenarijev, med njimi tudi najbolj črn, to je izstop iz tekmovanja in razpustitev članske ekipe.

Fotografija: Primož Brecelj

Na srečo se to ne bo zgodilo, saj so se v klubu odločili, da kljub majhnemu izboru igralcev pričnejo s tekmovanjem v 2.DRL. Tako bodo letos barve RK Ajdovščina zastopali naslednji igralci: Brane Krauthaker, Luka Bratina, Janez Koren, Jani Svetik, Tilen Masilo, Patrik Vidic, Matevž Štrancar, Luka Stanič, po nekajletni odsotnosti se vračata Valon Arifi in Vid Pregelj in perspektivni mladi igralci iz Kopra, Jan Tunanovič, Matic Antončič in Belim Palamar, na domačih tekmah pa bo pomagal še Domen Pelicon.

Igralci obljubljajo borbeno in srčno igro, ter upajo na podporo in dober odziv med navijači in ljubitelji rokometa, ki so se že v preteklih sezonah izkazali in se vedno v velikem številu zbrali na tribuni ajdovske športne dvorane in navijali za naše fante.

Prva domača tekma je na sporedu že to soboto 12.10.2019 ob 18.00 v ŠRC Police proti letos močni ekipi RK Pomurje.

Vsi ljubitelji rokometa vljudno vabljeni, pridite in podprite naše fante in ajdovski rokomet.

 

RK Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon