Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Ajdovščini uspešno izpeljali že drugi Tejkus

V Ajdovščini je Mladinski svet Ajdovščina za vse nadobudne športnike in športnice, že drugo leto zapored, organiziral foto-orientacijski tek Tejkus. Tekmovalci so se lahko preizkusili na trasah dveh različnih dolžin 5km in 10km, ki so jih dodatno otežile kontrolne točke z vprašanji in športnimi izzivi povezanimi z občino Ajdovščina.

Po lanskoletno uspešno izvedenem “Tejkus”-u, so se na Mladinskem svetu Ajdovščina odločili, da dogodek izvedejo tudi letos. Finančno so dogodek podprli na Mladinskem sveta Slovenije, v sklopu razpisa za krepitev delovanja lokalnih mladinskih svetov. Namen dogodka je bil, poleg športnega udejstvovanja, povezovanje in promocija lokalnih športnih društev in posledično zdravega načina življenja med mladimi v Ajdovščini.

Tejkus 2019

Na dogodek se je prijavilo 10 ekip, skupno kar 39 tekmovalcev, ki so se preizkusili na progah dveh dolžin, v razdalji 5 in 10 kilometrov. Trase so potekale v okolici in skozi samo mesto Ajdovščina, tekmovalci pa so se po njih morali orientirati s pomočjo namigov v obliki fotografij. Da pa proga ne bi bila prelahka, so bile trase začinjene še s kontrolnimi točkami, na katerih so tekmovalci morali streljati z lokom, plezati po plezalni steni, pokazati poznavanje tematike iz Strategije za mlade v občini Ajdovščina in se preizkusiti na plesnem drogu. Na koncu sta se za najboljši izkazali ekipi »Organizirani in usklajeni« na 5 kilometerski progi in »Peanutsi« na 10 kilometerski progi.

Tejkus 2019

Mladinski svet Ajdovščina se zahvaljuje vsem tekmovalcem za številčno udeležbo, saj so s tem pokazali, da si mladi in ostali prebivalci Ajdovščine in okolice želijo podobnih dogodkov. Še posebej bi se radi zahvalili Budanjskim lokostrelcem, plesni šoli Sport pole dance, krajevni skupnosti Lokavec, Klubu ajdovskih študentov, Srednji šoli Veno Pilon, Orientacijski zvezi Slovenije in vsem ostalim prostovoljcem, ki so na tak ali drugačen način prispevali k izvedbi dogodka.

Ostanite mladi in se vidimo drugo leto!

 

* Vir in fotografije: Mladinski svet Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #šport, #mladi

Kolofon