Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Neznanci v Črničah razstrelili bankomat

Neznanci so nekaj po 4. uri v trgovskem objektu na območju naselje Črniče v Ajdovščini razstrelili bankomat in iz njega pobrali gotovino, nato pa so z avtomobilom temno sive barve znamke renault megane pobegnili s kraja. Višina odtujene gotovine še ni znana. Z eksplozijo so storilci povzročili tudi veliko materialno škodo na trgovskem objektu.

Po prvih ugotovitvah policije so neznani storilci z neznano snovjo razstrelili omenjeni bankomat, iz njega pobrali gotovino in nato z osebnim vozilom temno sive barve znamke Renault Megane (letnik izdelave od 1996 do 1999), s kraja pobegnili.

Storilci so z eksplozijo bankomata povzročili veliko materialno škodo na objekt, kjer se je ta nahajal. Razbita so bila stekla, poškodovana vrata, uničen sam bančni avtomat in drug inventar objekta ter trgovinskega blaga, prav tako je bil pri napadu na bankomat poškodovan osebni avtomobil v neposredni bližini. Višina odtujene gotovine iz bankomata še ni točno znana.

Novogoriški kriminalisti okoliščine suma velike tatvine še preiskujejo, poleg preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča so policisti o dogodku obvestili tudi Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Policija poziva vse morebitne očividce oziroma vse, ki bi jim lahko nudili koristne informacije, da se zglasijo na najbližji policijski postaji oziroma pokličejo znano interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200. Drugih podrobnosti zaradi interesa kriminalistične preiskave v tem trenutku ne morejo posredovati.

 

* Vir in fotografija:  STA

 

 

Lokalne Ajdovščina

#kronika

Kolofon