Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Poreču slavje Jerkiča in odličen nastop Štucina

V Poreču se je nadaljevalo slovensko reli prvenstvo. Med Slovenci je bil najhitrejši idrijski veteran Darko Peljhan, odlično pa se je dirka zaključila za Martina Štucina, ki je osvojil skupno peto mesto in Roka Jerkiča, ki je slavil v Diviziji 1 ter tako postal državni prvak. Čestitke vsem.

Reli Poreč, ki je gostil predzadnjo preizkušnjo slovenskega prvenstva, se je sicer slabo končal za državnega prvaka Roka Turka. Zaradi okvare motorja na njegovem Hyundaiju I20 R5 je moral Idrijčan odstopiti že po drugi hitrostni preizkušnji. To je obenem odprlo vrata ostalim slovenskim tekmovalcem, ki so se udarili za skupno zmago v slovenskem prvenstvu. Ob koncu se je najbolje izšlo Darku Peljhanu, ki je bil s sovoznikom Matejem Čarjem najhitrejši slovenski voznik. V skupni uvrstitvi je Peljhan zasedel tretje mesto, za zmagovalcem Madžarom Kovacsem ter Italijanom De Ceccom, ki nastopa s slovensko licenco.

Martin Štucin - Gregor Maver<br />
Fotografija: Anja Kopše

Poleg De Cecca in Peljhana sta se za stopničke v slovenski konkurenci borila še Jernej Fakin (Peugeot 208 16V) in Martin Štucin (Renault Clio R3), ki sta bila po sobotnem delu na četrtem in petem mestu skupno, za Peljhanom pa sta zaostajala 23,7 oziroma 24,5 sekunde, kar je obetalo oster boj na včerajšnjih zadnjih treh hitrostnih preizkušnjah.Tako je bil med posadkami pri vrhu še najbolj zanimiv njun obračun za četrto mesto; Fakin je bil nato za odtenek boljši in je prednost najprej povečal na štiri sekunde, potem na šest in na koncu 7,5 sekunde. Vseeno je to za Štucina in sovoznika Gregorja Mavra odličen dosežek, fanta sta dosegla 5. mesto v generalni razvrstitvi, 4. mesto v slovenskem državnem prvenstvu in 2. mesto v Diviziji 2.

Zelo zadovoljna se iz Poreča vračata tudi Rok Jerkič in njegov sovoznik Marko Stopar. S svojim MG-jem sta bila ponovno najhitrejša v Diviziji 1 in si tako že reli pred koncem sezone, zagotovila naslov državnih prvakov. Skupno je posadka dosegla 17. čas, oziroma 12. v slovenski konkurenci.

Matija Potrata - Marko Nabergoj<br />
Fotografija: Anja Kopše

Na skupnem 28. mestu relija najdemo posadko Mitja in Lara Bratina v Citroenu AX, na 33. mestu pa sta končala Blaž Koren in Robert Rupnik, kar je bilo dovolj za drugo mesto v Yugo pokalu. Reli sta uspešno zaključila tudi Miran Fabjan in Grega Žvokelj z Lancio Delto ter Matija Potrata in Marko Nabergoj, ki sta sedela za volanom Yuga.

Sezona slovenskega državnega prvenstva se bo končala z relijem Idrija 26. in 27. oktobra.

Blaž Koren - Robert Rupnik<br />
Fotografija: Sergej Frančula

 

* Naslovna fotografija: Uroš Modlic

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rally

Kolofon