Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovski košarkarji odprli sezono z visoko zmago na gostovanju v Tolminu

Ligaška sezona se je začela tudi za ajdovsko košarkarsko ekipo. Kar precej pomlajeno moštvo je z odliko opravilo uvodno gostovanje v Tolminu in zabeležilo zanesljivo zmago. Pri Ajdovcih je bil z 22- točkami najuspešnejši Matic Pristopnik. Sledi domače srečanje z Gorico.

Pomlajena ekipa KK Leone Ajdovščina je odprla sezono z visoko zmago na gostovanju v Tolminu. Ajdovski košarkarji so tekmo odprli zelo dobro in v prvih minutah prišli do rezultata 5:17. V nadaljevanju se je odprlo tudi domačinom, ki so s petimi zadetimi meti za tri točke ulovili Ajdovce in prva četrtina se je končala z rezultatom 27 : 28.

V drugi in tretji četrtini so gostje iz Ajdovščine vzeli stvari v svoje roke in napravili vidno razliko. Druga četrtina se je končala z rezultatom 20:30, v tretji četrtini so razliko še povečali na plus 17 točk. Kljub mladosti so fantje v zadnji četrtini uspeli ohranit visoko razliko in tekmo zaključili z rezultatom 82 :99 za KK Leone Ajdovščina.

KK Leone Ajdovščina

Najboljša strelca sta bila Matic Pristopnik 22 točk in Teo Kovšca 21 točk. V prihajajočem tednu pa fante čakajo dve domači tekmi in sicer v torek 15. oktobra ob 20.00 v sklopu tekmovanja Pokal Spar v Ajdovščino prihaja sosednja Gorica. V soboto 19. oktobra ob 19.00 pa sledi prva domača tekma v 3. SKL proti ljubljanskemu Slovanu.  

Statistika tekme v Tolminu

 

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #košarka

Kolofon