Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Remi Primorja na gostovanju pri Iliriji

Tokratni nogometni vikend je postregel s štirimi tekmami ajdovskih moštev. Dekleta so se iz Maribora vrnila s porazom, Kixi so visoko slavili v Sodražici, prvo domačo zmago so zabeležili Boreasi, s točko pa morajo biti zadovoljni tudi pri Primorju.

Ajdovsko Primorje je tokrat gostovalo v Ljubljani, pri tamkašnjem tretjeligašu Iliriji. V postavi rdeče črnih je bilo kar nekaj sprememb, saj so zaradi različnih razlogov manjkali Amel Džuzdanović, Matija Škarabot in Anže Kuraj, že kmalu pa začetku tekme pa je zaradi bolečin v hrbtu, iz igre odšel kapetan Tilen Nagode. V prvem polčasu so maloštevilni gledalci videli izenačeno tekmo in brez pravih priložnosti, vseeno pa so imeli rahlo pobudo gostitelji. Podobna slika se je na slabem igrišču nadaljevala tudi v drugem delu. Ajdovci so si ustvarili nekaj priložnosti predvsem iz prekinitev, obenem pa so lahko jezni na sodnika, ki ni zapiskal ob očitnem prekršku nad Nikom Plavšičem Vajdetom v kazenskem prostoru. Tekma se je tako zaključila z rezultatom 0:0 in delitvijo točk.

Ajdovci z osvojenimi 20-točkami zasedajo tretnutno drugo mesto na lestvici 3SNL-Zahod, točko pred njimi je ljubljanska Svoboda, ki bo prihodnjo soboto gost v Ajdovščini. Na Mestnem stadionu se tako obeta vnovičen derbi, tekma se prične ob 15.30 uri.

Boreas Ajdovščina

Zadovoljni pa so pri ajdovskem nižjeligašu Boreas. Fantje so doma gostili ekipo Cerknice in zmagali z 2:1. To je bila prva zmaga pred domačimi gledalci. Težko in izenačeno tekmo je s strelom z 11-m otvoril Dejan Žižmond, v drugem polčasu, v 69. minuti, pa je domačim nove tri točke priboril Matija Simčič. Borease v soboto čaka gostovanje pri Komnu. Trenutno zasedajo šesto mesto na lestvici.

KIX Ajdovščina

Zadovoljni so tudi v taboru Kixov. Po dveh uvodnih porazih so fantje sedaj nanizali dve zaporedni zmagi. V petek so bili na gostovanju boljši od ekipe Extrem Sodražica. Končni rezultat je bil 2:9. Med strelce so se vpisali Matej Koren (3x), Matjaž Trkman (2x), Klemen Sluga (2x), Sadmir Sukanović in Stevo Ignjatović. Sledi še eno gostovanje, v petek, v Slovenski Bistrici pri ekipi Kebelj.

Dekleta ND Primorje Ajdovščina

Nezadovoljna pa so bila tokrat ajdovska dekleta. Nogometašice Ajdovščine so gostovale v Mariboru in izgubile s 6:0. V nedeljo jih čaka domače srečanje z Olimpijo.

 

* Naslovna fotografija: Peter Lah

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet, #futsal

Kolofon