Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ljudska univerza Ajdovščina praznuje 60 let

Znanje - neprecenljiv kapital, na katerem gradi skupnost svojo prihodnost. Na Ljudski univerzi Ajdovščina so to znali razumeti že pred 60 leti, ko so kot Delavska univerza naredili prve korake in se s celovitimi pristopi začeli razvijati v sodobno središče za širjenje znanja. V ta namen bo 18. oktobra potekala tudi osrednja prireditev, s katero bodo proslavili njihov jubilej. Prijazno vabljeni, da se jim pridružite in skupaj z njimi širite znanje in krepite učečo se skupnost.

Ljudska univerza Ajdovščina obeležuje 60 let delovanja. Ob jubileju s ponosom in zadovoljstvom spoznavajo, da so z delovanjem in prizadevanji na področju izobraževanja odraslih v lokalni skupnosti utrdili in okrepili pomen in vlogo Ljudske univerze kot sodobnega centra vseživljenjskega učenja. Imajo močne korenine, za nadaljnje izzive pa so ključni trdni temelji: učinkovita razvojna strategija, naravnana na potrebe novih časov.

Ob tej priložnosti vas vabijo na osrednjo prireditev ob praznovanju 60. obletnice delovanja, ki bo v petek, 18. oktobra 2019, ob 18. uri, v Dvorani prve slovenske vlade Ajdovščina.

Navzoče bosta najprej nagovorila direktorica Ljudske univerze Ajdovščina Eva Mermolja in župan Občine Ajdovščina Tadej Beočanin. Sledila bo glasbeno-plesna predstava Širimo znanje, krepimo učečo se skupnost, v izvedbi Folklornega društva Gartrož in Godlanega kvarteta Nova.

V sklopu programa bomo prisluhnili tudi pogovoru z zaslužno profesorico ljubljanske univerze dr. Ano Kranjc in nekdanjo direktorico Ljudske univerze Ajdovščina Božo Bolčina. Programskemu delu bo sledilo druženje, večer pa bomo slovesno zaključili z jubilejno torto.

Lepo vabljeni!

Ljudska univerza Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #gospodarstvo, #izobraževanje

Kolofon