Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Vabljeni na dobrodelni tek - Nangoma 2020

Karin, Manca, Soraja, Tina in Vito so skupina petih študentov medicine in dentalne medicine, ki se aprila 2020 odpravljajo v vas Nangoma v Zambiji na humanitarno-medicinsko odpravo. Pri pridobivanju materialnih sredstev za odpravo jim lahko pomagate tudi. V petek, 18. oktobra, ob 15. uri, v Ajdovščini.

Humanitarno-medicinsko odpravo Nangoma 2020 sestavljajo Karin Strmšek, Manca Urek, Soraja Tratnik, Tina Ušaj in Vito Gregorčič, trije bodoči zdravniki in dve bodoči zobozdravnici, trenutno pa še vsi študentje šestega letnika Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani. Aprila 2020 se pod okriljem Sekcije za tropsko in potovalno medicino odpravljajo v vas Nangoma v Zambiji, kjer bodo tri mesece po svojih najboljših močeh nudili zdravstveno oskrbo v lokalni bolnišnici.

V ta namen, v petek, 18. oktobra, ob 15. uri, organizirajo dobrodelni tek na športnem igrišču pred OŠ Šturje, kjer bodo poskusili z vašo pomočjo zbrati čimveč sredstev, ki jih potrebujejo za pot. Njihova ideja je, da bi si vsak udeleženec določil količnik, ki bi ga pomnožil s številom pretečenih krogov in tako izračunal svoj predlagani prispevek. (Primer: če ste si izbrali količnik 0,5 evra in odtekli 20 (200 metrskih) krogov, je vaš predlagani prispevek 10 evrov). Če ste ob tej misli zavili z očmi, pa se jim lahko vseeno pridružite, pozabite na matematiko in odtečete/prehodite poljubno število krogov.

S seboj bodo imeli tudi majice in nakupovalne vrečke z logom, ki jih lahko dobite v zameno za donacijo. Za primere hude dobrodelne izčrpanosti pa bodo imeli pripravljeno sladko okrepitev. Vsi zbrani prispevki bodo namenjeni nakupu medicinskega materiala in zdravil.

Lepo vabljeni!

NANGOMA 2020

Nangoma 2020

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #mladi, #dobrodelnost

Kolofon