Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Mlinarke meljejo dalje, tokrat gladko premagale ekipo Litije

Rokometašice ajdovskega Mlinotesta še naprej ostajajo neporažene in jih trenutno najdemo povsem na vrhu prvoligaške lestvice. Tokrat je na ajdovskih Policah gostovala ekipa Litije, ki ni bila dorasel tekmec Ajdovkam. Končni rezultat je bil 35:23, Tina Benčina in Nuša Fegic sta dosegli po 6 zadetkov. Do prve zmage v sezoni so prišli tudi ajdovski rokometaši, ki so slavili v Cerkljah.

Ajdovski Mlinotest še naprej pridno beleži zmage. Tokrat so v Ajdovščini z veliko razliko padle igralke iz Litije. Domačinke so že od prve minute stvari postavile na svoje mesto. Z delnim rezultatom 4:0 so hitro ušle na varno razdaljo, katero so do 20. minute povečale na deset zadetkov. V prvem polčasu je strelsko bila najbolj razpoložena Nuša Fegic s šestimi zadetki. Po tridesetih odigranih minutah je na semaforju kazalo 22:10.

Fotografija: Robert Ferjančič

Trener Kovšca je v drugem delu posegel po rotacijah. Najprej je iz vrat potegnil Aleksandro Petrukhino (10 obramb) in na njeno mesto postavil Teo Brecelj (na koncu 6 obramb). Večino drugega polčasa je dirigentsko palico v napadu vihtela Petra Sanabor. Ajdovke so ves čas držale razliko okrog desetih zadetkov. V obrambi sta v centralnem bloku odličen drugi del v odigrali Jana Krapež in Tina Benčina, ki se je izkazala tudi v napadalnih akcijah. Gledalci so na koncu srečanja bučno pozdravili domača dekleta, ki so se s peto zaporedno zmago zavihtele na vrh prvenstvene lestvice s tekmo več od ljubljanskega Krima.

V tem tednu bodo Mlinarke imele dvojni program. Že v sredo jih ob 19.30 v Šempetru čaka srečanje 1/8 finala slovenskega pokala, proti moštvu Šempeter-Vrtojbe. Spektakel se pa obeta v nedeljo, ko sledi gostovanje v Žalcu, kjer je bilo v zadnjih letih odigranih že vrsto odličnih dvobojev.

Rokometni klub Ajdovščina

V drugem krogu pa so prvo zmago zabeležili tudi ajdovski rokometaši, ki znova nastopajo v drugoligaški konkurenci. Gostovali so pri ekipi Cerklje in s precej borbenosti dokazali, da bodo resen tekmec v igri za napredovanje. Za končnih 25:30 je največ, osem, zadetkov dosegel Tilen Masilo, enega manj pa je prispeval Jan Tunanović. Sedaj sledi reprezentančni premor, potem pa gostovanje v Gornji Radgoni.

 

* Naslovna fotografija: Robert Ferjančič

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon