Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Dobrodelna akcija Drobtinica 2019

V Rdečem križu Slovenije – Območnem združenju Ajdovščina so veseli, da je tudi letošnja dobrodelna akcija »Drobtinica« lepo uspela in so skupaj zbrali 1.570 evrov. RKS – Območno združenje Ajdovščina se je tudi letos pridružilo mednarodni akciji »Drobtinica«, ki tradicionalno poteka ob Svetovnem dnevu hrane, 16. oktobru, in v katero se vključujejo tudi ostala območna združenja Rdečega križa Slovenije.

Namen akcije je opozoriti na prisotnost revščine v lokalnem okolju ter pomembnost zdrave in redne prehrane otrok. V okviru akcije so mladi prostovoljci iz Osnovne šole Šturje Ajdovščina, Osnovne šole Danila Lokarja Ajdovščina in Osnovne šole Draga Bajca Vipava v soboto, 19. oktobra 2019, med 8. in 12. uro na stojnici v trgovskem centru Mercator in trgovini Spar v Ajdovščini ter marketu Mercator v Vipavi mimoidočim delili prehranske izdelke v zameno za prostovoljne prispevke.

Zbrana sredstva v višini 1.570 evrov bodo namenjena za šolske sklade omenjenih osnovnih šol. Iskreno se zahvaljujejo Mercatorju, Mlinotestu, Fructalu in Pekarni Ježek za podarjene izdelke. Prav tako se najlepše zahvaljujejo vsem, ki ste jih obiskali na stojnicah in prispevali. Če ste jih zamudili na stojnici, sredstva še naprej zbirajo tudi preko SMS sporočil s ključno besedo DROBTINICA ali DROBTINICA5 na telefonski številki 1919.

Že vnaprej hvala, če boste solidarni.

 

Rdeči križ Ajdovščina

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #mladi, #dobrodelnost

Kolofon