Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Pozor na predrzna goljufa, ki se pretvarjata, da popravljata strehe

Policisti na ajdovskem so imeli v minulih dneh kar precej dela. Posredovali so pri manjši prometni nesreči na izvozu Ajdovščina iz hitre ceste, obravnavali so tatvino denarnice in tatvino akumulatorja, še vedno pa iščejo izjemno predrzna goljufa, ki sta starejši občanki odtujila več tisoč evrov.

V soboto, 12. oktobra ob 18.44 uri so policisti obravnavali nesrečo na odseku hitre ceste H4 Ajdovščina – Vipava (na zaprtem delu hitre ceste). Ugotovljeno je bilo, da je na omenjenem zaprtem delu hitre ceste oz. delovišču 46-letni voznik tovornega vozila pri vzvratni vožnji zadel 60–letnega  delavca. Slednji je pri tem utrpel lažje telesne poškodbe (udarnine po desni strani telesa). Po nezgodi so na kraju poleg policistov posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in reševalci NMP ZD Ajdovščina, ki so na kraju oskrbeli poškodovanega delavca in ga nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Med prejšnjim vikendom je neznani storilec v Ajdovščini iz tovornega avtomobila, ki je bilo parkirano na parkirišču v Ajdovščini (pri tehničnih pregledih), odvzel  akumulator. S tem nezakonitim početjem je bila lastnikom vozila (gospodarski  družbi)  povzročena materialna škoda v višini približno 200 evrov.  Policisti bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

V soboto, 12. oktobra ob 1.18 uri v nočnem času, so policist v Ajdovščini ustavili 40–letnega voznika osebnega vozila in mu v postopku odredili preizkusa alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je imel voznik v organizmu 0.61 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Prometni policisti so 16. oktobra ob 6.56 uri, obravnavali prometno nesrečo I. kategorija zaradi nezadostne varnostne razdalje v Ajdovščini (na izvozu Ajdovščina iz hitre ceste) in v kateri sta bili udeleženi dve vozili (tovorno  in  osebno  vozilo). Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prometno nesrečo povzročil 60-letni voznik tovornega vozila, ki je z vozilom trčil v osebni avtomobil. V prometni nesreči nihče od udeležencev (omenjeni voznik in  voznica osebnega avtomobila) ni bil telesno poškodovan. Policisti so 60-letnemu  povzročitelju  prometne nesreče zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

Policisti PP Ajdovščina so v soboto, 19. oktobra zvečer, na cesti med Ajdovščino in Colom ustavili 43–letnega voznika motornega kolesa in v nadaljevanju postopka ugotovili, da slednji nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu motorno kolo zasegli (na podlagi 23. člena ZPrCP), zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Policisti PP Ajdovščina so 21. oktobra, obravnavali tatvino denarnice v Ajdovščini. Po prvih zbranih podatkih je oškodovanka v dopoldanskih urah v eni od večjih trgovin v Ajdovščini med plačevanjem prodajnih izdelkov na blagajni opazila, da ji je neznani storilec pred tem odtujil žensko denarnico z  vsebino (poleg gotovine je v njej imela tudi plačilne kartice in druge osebne dokumente). Policisti PP Ajdovščina bodo po zaključku preiskave obravnavanega primera tatvine na podlagi vseh ugotovljenih   dejstev podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

22. oktobra v zgodnjih večernih urah, so policisti PP Ajdovščina v enem od naselij v Občini Ajdovščina obravnavali sum kaznivega dejanja goljufije. Ugotovljeno je bilo, da sta se prejšnjega dne oz. 21. oktobra okoli 10. ure,  dva moška z manjšim tovornim vozilom pripeljala do ene od tamkajšnjih  stanovanjskih hiš in starejšo osebo uspela prepričati, da je treba popraviti streho na objektu pod pretvezo, da pušča. Starejša oseba ju je po pregovarjanju spustila v hišo in nato na streho, kjer naj bi opravila določena dela (barvanje strehe s posebnim premazom oz. lepilom). Oba moška sta se nato  po približno eni uri vrnila s strehe in starejši osebi zaračunala storitev v višini več tisoč evrov, čeprav  strehe ni bilo potrebno popravljati.  Visoko zaračunano storitev je kasneje oškodovanka poravnala oz.  jima gotovino plačala v Ajdovščini. Policisti so v zvezi z omenjenim primerom obvestili tudi pristojne   pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici).

Policiste PP Ajdovščina so 22. oktobra ob 14.30 uri, obvestili o tatvini denarnice v Ajdovščini. Po sedaj zbranih podatkih je oškodovanka v zgodnjih popoldanskih urah nakupovala v večji trgovini v Ajdovščini. Med nakupovanjem je v omenjeni trgovini je ugotovila, da ji je bila iz torbice odvzeta denarnica z vsebino (v njej je oškodovanka imela bančne kartice in druge osebne dokumente). Prav tako je bilo v okviru preiskave ugotovljeno, da je neznani storilec z odtujenimi bančnimi karticami po izvršeni tatvini opravil  več dvigov gotovine na enem od bankomatov v širši okolici Nove Gorice. Okoliščine navedenega kaznivega dejanja policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

 

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#kronika

Kolofon