Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Pravljičnih sedem golov za trdno vodstvo Primorja na lestvici

Nogometna sezona ajdovskega Primorja se je danes nadaljevala s tekmo proti Izoli. Na Mestnem stadionu so bili prepričljivo boljši igralci v rdeče-črnih dresih in slavili s pravljičnih 7:0. Junak srečanja je bil Tilen Nagode, ki je trikrat premagal nasprotnega vratarja. Primorje tako ostaja zanesljivo na vrhu prvenstvene lestvice. Sledi gostovanje v Tolminu.

Turobno in megleno vreme je na ajdovski stadion privabilo okrog 300 gledalcev, ki so si ogledali dvoboj nekdanjih prvoligašev, Primorja in Izole. Domači so v tekmo vstopili motivirano in trdno odločeni, da se še bolj zasidrajo na vrhu lestvice, Izola pa je poskušala nadaljevati svoj niz neporaženosti. Na mokri a dobro pripravljeni zeleni površini so se mnogo bolje znašli domači igralci, ki so goste iz obale popolnoma nadigrali in jih domov poslali s sedmimi goli v mreži, kar se v številnih dvobojih teh dveh klubov še ni zgodilo.

Primorje - Izola

Primorje je povedlo v 18. minuti, ko si je vratar gostov privoščil napako in prijel žogo po podaji svojega soigralca. Prosti strel s približno desetih metrov je uspešno realiziral domači kapetan Amel Džuzdanović in tako dosegel svoj deveti gol v sezoni. Izola se je poskušala vrniti v igro, a so bili Sinovi burje tokrat preprosto predobri. Brez težav so nadzirali igro in si pripravili številne priložnosti. Po lepi akciji, ki jo je sam začel, je na 2:0 povišal Tilen Nagode, tik pred koncem polčasa pa je zadel še Žan Podgoršek in bilo je jasno, da bodo Izolani težko odnesli celo kožo iz Ajdovščine.

Primorje - Izola

Tudi drugi del je prinesel podobno sliko in ko je v 50. minuti drugič zadel Tilen Nagode je bilo jasno, da so gostje vrgli puško v koruzo. Sledile so si številne lepe in kombinatorne akcije domačih, plod tega pa so bili še trije zadetki, uspešni so bili Žan Leban, Jaka Kuraj in še tretjič, igralec tekme, Tilen Nagode. Zmaga bi lahko bila še višja, če bi v drugem polčasu, po prekršku nad Nagodetom, Jakob Kodermac realiziral enajstmetrovko, a je bil gostujoči vratar Počkaj uspešnejši. Več kot zaslužena zmaga domačih, trener Andrej Komac pa je lahko zelo zadovoljen s predstavo svojega moštva. Do konca jesenskega dela sledijo še dve tekmi, sobotno gostovanje v Tolminu in za zaključek derbi v Vipavi.

Primorje - Izola

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon