Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Odlične Mlinarke proti Celjankam dosegle sedmo zaporedno zmago

Nova odlična predstava rokometašic Mlinotesta in nova zmaga. Po velikem slavju na derbiju v Žalcu so na ajdovskih Policah orožje položile tudi celjske rokometašice in tako so Mlinarke še brez poraza, na vrhu prvenstvene lestvice. Ob koncu je na semaforju pisalo 31:27 za domačo ekipo, ki jo že v petek čaka nova domača preizkušnja.

Ajdovske Police so bile v soboto znova priča odlični rokometni predstavi, ki si jo je ogledalo okrog 500 ljubiteljev te igre z žogo. Vodilne Mlinarke so gostile neugodne Celjanke in jih zasluženo premagale z 31:26 (17:12). To je bila sedma tekma v letošnji sezoni in obenem sedma zmaga za ajdovsko rokometno ekipo. Pohvale si zasluži tudi ajdovsko občinstvo, ki vseh 60 minut glasno spodbuja domača dekleta, le te pa jim vračajo z všečno in kombinatorno igro, mnogokrat z nasmeškom na obrazu.  

Sobotno tekmo so bolje odprle igralke Mlinotesta, ki so po začetnem vodstvu Celjank, hitro našle svoj ritem in povedle s 7:4. A trdožive rokometašice iz Savinjske doline se niso predale, priključek z domačimi igralkami pa so držale predvsem z izjemno borbenostjo. Na trenutke tudi preveč agresivno, kar so plačale z (malce prestrogo) izključitvijo Ivane Nikolić, že v 24. minuti tekme. Ajdovke so z dobro obrambo, na čelu z vratarko Aleksandro Petrukhino in s hitrimi protinapadi brez težav držale dokaj udobno vodstvo treh ali štirih golov in na odmor odšle z varnih 17:12.

ŽRK Mlinotest - ŽRK Z'dežele

Podobna rokometna predstava se je nadaljevala tudi v drugih 30-ih minutah. Všečna igra na obeh straneh in izjemna borbenost tako enih kot drugih. Celjanke, ki jih s klopi vodi nekdanja odlična vratarka Miša Marinšek, nikakor niso vrgle puške v koruzo in so se nekajkrat nevarno približale, a dlje od izenačenja niso prišle. Tudi po zaslugi razpoložene Nuše Fegic, ki je odlično vodila ajdovski napad ter Dominike Mrmolja, ki je v drugem delu dosegla pet od svojih sedmih golov in bila tako skupaj s kapetanko Majo Svetik najboljša domača strelka. Tekma je bila dokončno odločena v 57. minuti, ko je za 30:27 zadela Nataša Janković Rustja in poskrbela za navdušenje na tribuni.

Fotografija: Robert Ferjančič

Ajdovske rokometašice, ki jih s klopi odlično vodi Dean Kovšca, so tako dosegle že sedmo zaporedno zmago in so seveda na vrhu prvenstvene lestvice. Že v petek jih čaka nova domača preizkušnja, primorski derbi proti Koprčankam. Nato pa sledi težko pričakovano srečanje proti (nepremagljivim?) Krimovkam v Ljubljani.

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA : ŽRK Z’DEŽELE 31:26 (17:12)

 

* Nasovna fotografija: Robert Ferjančič

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon