Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Amer Čosić skupaj s slovenskimi gasilci postal svetovni prvak

V tednu od 21. do 26. oktobra 2019 je v ameriškem mestu Montgomery (Alabama) poteklo vsakoletno tekmovanje Firefighter Combat Challange, ki se ga je udeležilo deset slovenskih gasilcev, med njimi tudi Ajdovec Amer Čosić, sicer član novogoriške gasilske službe. Slovenci so se z najtežjega gasilskega tekmovanja v ZDA domov vrnili kot svetovni prvaki, v kategoriji relay pa tudi kot svetovni podprvaki. Čestitke.

Med 21. in 26. oktobrom 2019 se je v ameriškem mestu Montgomery, Alabama odvijalo tradicionalno tekmovanje Firefighter Combat Challange, ki se ga je udeležilo tudi deset slovenskih gasilcev. Slovenske barve sta zastopali dve ekipi pod imenom S-GARD Team Slovenia in Team Slovenija v sestavi Domen Pavlič, Patrik Štefalin, Sebastjan Vovko, Žan Koncilija, Amer Cosič, Gal Zevnik, Anže Habjan, Igor Pasič, Miha Pintar in Gregor Stanovnik.

Firefighter Combat Challange je tekmovanje, ki se je začelo pred več kot tridesetimi leti v ZDA. Z ekstremno zahtevnim testom, so najprej želeli pred sprejemom v svoje vrste preveriti pripravljenost gasilcev, kasneje pa je preraslo v vsakoletno tekmovanje, za katerega organizatorji pravijo, da gre za najtežji dve minuti v športu.

Amer Čosić

Na Firefighter Combat Challange se prostovoljni ali poklicni gasilci (posamično, v paru ali štafeti) merijo v nalogah, ki jih sicer izvajajo v primeru intervencij. Najboljše gasilce na svetu torej čakajo naloge, kot so: tek v visoke zgradbe, prenašanja težkih cevi ter poškodovanih oseb, natančno usmerjanje vodnega curka in podobno. Zmagovalec je tisti, ki vse naloge opravi v najkrajšem možnem času.

Tako se lahko slovenski gasilci pohvalijo z najboljšo ekipo na svetu, prav tako pa še z drugo najhitrejšo dvojico in najhitrejšim predsednikom prostovoljnega društva. V kombinacijah so dosegli druga, tretja in četrta mesta, v elitno skupino posameznikov iz celega sveta Lions Den pa so se letos vpisali Žan Koncilja, Amer Čosič, Gal Zevnik in Miha Pintar. Čestitke!

Slovenski gasilci najboljši na svetu

Kategorija Hibrid team:
1. mesto S-GARD team Slovenija – svetovni prvaki
(Domen Pavlič, Patrik Štefalin, Sebastjan Vovko, Žan Koncilija in Amer Cosič)

Kategorija relay:
2. mesto – svetovni podprvaki
S-Gard team Slovenija (Domen Pavlič, Patrik Štefalin, Sebastjan Vovko, Žan Koncilija in Amer Cosič)

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon