Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

VII. tradicionalni mednarodni turnir rokometnih veteranov in veterank uspešno pod streho

Ajdovske veteranke so organizirale že VII. tradicionalni mednarodni turnir, ki se je letos, v oktobru, odvijal v Dobravljah. Kot je že stalnica, so se turnirja udeležile ekipe iz Slovenije, Hrvaške in Italije. Moška zasedba je bila močnejša, saj so se zbrale ekipe iz Ajdovščine, Krmelja, Preddvora, Slovenj Gradca, Sevnice, Radeč, bližnjih krajev Italije in bližnjih krajev hrvaške obale. V ženski kategoriji so se pomerile ekipe Ajdovk, Zagorjank in Savinjčank.

Odigrane tekme so potekale v dobrem in prijateljskem vzdušju, čeprav so vsak zase poskušali dati od sebe največ. Nagrade in pokali so se porazdelili in druženje so nadaljevali ob dobri glasbi in druženju.

Ajdovke so ponovno dokazale, da meja ni. Človek si meje postavlja v glavi. Na turnirju ni bilo ne regijskih mej, ne Schengena, ne italijanske meje. Vsi so bili tam, ker se zavedajo vrednote, ki jih druži in želje po ustvarjanju novih poznanstev in trdnih vezi. Obenem bi se ajdovska dekleta rade zahvalile vsem prijateljem, ki jim vedno stojijo ob strani, jim pomagajo in jih sprejemajo take kot so. Zahvala gre seveda tudi sponzorjem, ker bi brez njih ne bilo turnirja.

Alexander Bloom je zapisal: "Eden od problemov sodobnega človeka je, da imamo vsega preveč, da bi še znali uživati v drobnih stvareh«, zato me poskušamo poiskati te drobne stvari, ki nas naredijo srečne in lahko v tem uživamo."

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon