Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Prva točka Ajdovk, Kixi med osem najboljših v pokalu

Poročali smo že o uspešnih nastopih nogometašev Primorja in rokometašic Mlinotesta v prejšnjem vikendu, zadovoljni pa so tudi v taboru Kixov in Boreasov, ki nadaljujejo pozitiven niz rezultatov, zasluženo pa so do prve točke prišle ajdovske nogometašice, v derbiju proti Koprčankam.

Deževna novembrska nedelja je postregla še z drugim letošnjim primorskim derbijem, v katerem so se ajdovske nogometašice razveselile prve osvojene točke v sezoni. Za razliko od prvega srečanja v Kopru, v katerem so igralke vedno boljšega WFC Koper Obala zasluženo visoko slavile, so bile tokrat Ajdovke povsem enakovreden nasprotnik in z odločno ekipno igro prišle do lepega uspeha. Mreži se nista zatresli in tako sta se ekipi razšle z rezultatom 0:0. V nedeljo 17. novembra bodo Ajdovke gostovale pri trenutno četrtouvrščenih Radomljančankah.

Fotografija: Primož Brecelj

Že pred dnevi so na ajdovskih Policah, pred približno 50 gledalci, ajdovski KIX-i gostili ekipo KMN Meteorplast. Domači nogometaši so na krilih zadnjih uspešnih nastopov pričakovali nove tri točke, a žal so bili gostje tokrat dovolj zbrani in borbeni, da KIX-om več od rezultata 1:1 ni uspelo iztržiti. Domače je v vodstvo že v 9. minuti povedel mladi Aljaž Bolko, nato pa so si sledile minute, ko bi lahko KIX-i vodstvo še povišali a žoga nekako ni hotela v mrežo. Gostje so neučinkovitost domačih kaznovali v 35. minuti, ko je bil s strelom iz 10-ih metrov natančen Matic Groznik. KIX-i so se z novo točko prebili na tretje mesto 2SFL, sledi pa tekma z KMN Miklavž TBS team24, v gosteh.

Še precej bolj zadovoljni pa so bili KIX-i v četrtek, ko so odigrali tekmo osmine pokala v slovenskem pokalu. Ponovno so se pomerili z ekipo KMN Meteoplast in bili tokrat boljši z 3:2. Ajdovci so se tako uvrstili med osem najboljših ekip in so obenem edina ekipa iz drugoligaške konkurence. Zagotovo lep uspeh ajdovske ekipe, tekma četrtfinala pa bo nagrada za ves trud na treningih. Zmago so Kixom zagotovili Sadmir Sukanović, Klemen Sluga in Anej Batistič.

Boreas Ajdovščina

Serijo dobrih rezultatov nadaljuje tudi drugo ajdovsko moštvo, Boreas. Tokrat so v zanimivem obračunu dosegli pomembne tri točke proti ekipi iz Renč. Dejan Žižmond in Aljaž Bajc sta v 57. in 62. minuti spreobrnila rezultat na tekmi, po vodstvu gostov, ko je že v 23. minuti zadel Jan Kenny. Boreasi s 15. točkami držijo solidno šesto mesto, v prihodnjem krogu pa jih čaka gostovanje pri Portorož-Piranu.

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet, #futsal , #šah

Kolofon