Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Center za krepitev zdravja vabi na predavanje o sladkorni bolezni

Center za krepitev zdravja nadaljuje s preventivnimi akcijami, s katerimi si lahko izboljšate svoje zdravje tudi sami, brez obiskov pravega zdravnika. Tako bo prihodnji četrtek v vipavski Hiši sadežev družbe na voljo izjemno koristno predavanje o pojavu sladkorne bolezni. Vabljeni.

V četrtek, dne 14. novembra 2019, obeležujemo svetovni dan sladkorne bolezni. Sladkorna bolezen velja za eno najpogostejših kroničnih bolezni, število bolnikov pa se hitro povečuje. Zgovoren je podatek, da se je v zadnjih letih skupno letno število prejemnikov zdravil za zniževanje glukoze v krvi povečalo za 2 do 3 % (povprečno za okoli 2500 oseb) letno, do leta 2030 pa naj bi bilo na svetu že preko pol milijarde ljudi s sladkorno boleznijo.

Letošnje geslo svetovnega dne je: OBVARUJTE SVOJO DRUŽINO.

V ta namen skupaj z Hišo Sadeži družbe Vipava organizirajo predavanje z naslovom "Ali lahko preprečimo pojav sladkorne bolezni?", kjer boste prejeli strokovne in uporabne informacije o sami sladkorni bolezni, vplivu nezdravega življenjskega sloga na pojav le-te ipd. Ob koncu predavanja se bodo izvajale tudi meritve krvnega sladkorja, krvnega tlaka in po želji tudi holesterola.

Predavanje bo vodila Špela Raspor, diplomirana medicinska sestra iz Centra za krepitev zdravja Ajdovščina.


Prisrčno vabljeni!

Lokalne Ajdovščina

#novice, #zdravje, #vipava, #CenterZaKrepitevZdravja

Kolofon