Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Mlinarke brez praske tudi v primorskem derbiju s Koprom

Današnji večer je na ajdovskih Policah ponudil primorski rokometni derbi med domačim Mlinotestom in ekipo Ž.U.R.D. Koper. A bolj kot za derbi je šlo za igro mačke z mišjo, saj so domače rokometašice tekmo zanesljivo dobile in tako dosegle osmo zaporedno zmago. Najboljša strelka je bila Dominika Mrmolja, v vratih pa je blestela vratarka Aleksandra Petrukhina.

Petkov termin je na tribune ajdovske športne dvorane privabil nekaj manj gledalcev kot sicer, a vseeno je okrog 300 obiskovalcev prišlo pozdravit domače rokometašice. Le te so jim postregle s še eno odlično predstavo, v kateri so bile gostujoče igralke le statistke, saj je glavna vloga pripadla Mlinarkam. Začetek tekme je minil v uvodnem spoznavanju obeh ekip in klasičnem izmenjevanju v vodstvu, a le do 15. minute, ko je po zadetku Jane Krapež, Mlinotest prvič povedel za tri gole razlike. V tem času se je dodobra segrela tudi domača vratarka Aleksandra Petrukhina in začela svojo super serijo obramb. Ob koncu jih je zbrala kar 16 in bila zagotovo prvo ime tekme. V napadu ji je odlično sledila Dominika Mrmolja, z osmimi goli najboljša strelka na tekmi.

Mlinotest - Koper

Domače rokometašice so na odmor odšle s prednostjo 14:7 in jasno je bilo, da za Koprčanke tokrat ne bo točk v Ajdovščini. Trener Kovšca je celotni drugi polčas pustil na klopi udarno trojico Mlinotesta, Majo Svetik, Nušo Fegic ter Natašo Janković Rustja, a kljub temu je prednost naraščala. Prav širina igralskega kadra je pomemben element v letošnji odlični sezoni Mlinark, saj imajo Ajdovke praktično na vsakem igralnem mestu dve dokaj izenačeni in kakovostni igralki.

Mlinotest - Koper

Rezultat se je na sredini drugega dela ustalil na okrog 10 zadetkov prednosti za rokometašice Mlinotesta. Koprčanke so sicer poskušale malce ublažiti visok poraz, a so bile predvsem v napadu dokaj nebogljene. Ajdovke velja pohvaliti za res čvrsto igro v obrambi, v drugem polčasu se je nekajkrat izkazala tudi vratarka Tea Brecelj, napad na čelu z Mrmoljevo in Špelo Ferfolja pa je bil danes več kot dovolj razpoložen za obenem tudi mlahavo obrambo Koprčank. Kot zanimivost dodajmo, da so se v strelsko statistiko vpisale prav vse igralke, razen obeh vratark.

 
 
Domača zmaga niti za trenutek ni bila ogrožena. Ob koncu je na semaforju pisalo 30:21. Mlinarke so dosegle še osmo letošnjo zmago na osmih tekmah in nestrpno čakajo naslednje srečanje s
Krimovkami. Datum te tekme še ni znan.

Mlinotest - Koper

Dodajmo še veselo vest o prihajajočem svetovnem rokometnem prvenstvu za ženske. Le ta se prične konec meseca novembra v Tokiu, barve slovenske reprezentance pa bo zastopala tudi ajdovska kapetanka Maja Svetik. Slovenke prva tekma čaka v soboto, 30. novembra, ob 18.00 po lokalnem času. Izbranke selektorja Uroša Bregarja se bodo v deželo vzhajajočega sonca odpravile že 11 dni prej. Po zboru v Mariboru bodo namreč 19. novembra odletele proti Tokiu, kjer bodo ob treningih in sila pomembnem prilagajanju na drugačne razmere in časovno razliko odigrale tri pripravljalne tekme. Tekmice Slovenk bodo ob gostiteljicah svetovnega prvenstva na pripravljalnem turnirju, ki bo potekal na prizorišču prihodnjih  poletnih olimpijskih iger, še reprezentantke Brazilije in Francije.

Maja Svetik

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon