Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Tolminu novo slavje ajdovskega Primorja

Nogometni vikend je tokrat ponudil gostovanje Primorja v Tolminu, od koder so se fantje vrnili z novimi tremi točkami v žepu, zmago je z golom iz enajstmetrovke zagotovil Amel Džuzdanović. Moštvo Boreas je s petardo odpravilo Portorož - Piran, žal pa se je zataknilo Kixom na gostovanju pri Miklavžu.

Primorje se je na gostovanje v Tolmin odpravilo v modrih dresih in v vlogi favorita, kot vodilno moštvo na lestvici. Obenem pa z malce strahospoštovanja, saj so se zadnja gostovanja ajdovske ekipe v Posočju kot po pravilu končala s slavjem domače ekipe. Na drugi strani so Tolminci, ki so trenutno na sedmem mestu lestvice 3SNL-Zahod, iskali tri točke s katerimi bi se priključili vodilnim moštvom.

Na razmočenem igrišču pred dobrimi 300 gledalci (med njimi tudi kar nekaj iz Ajdovščine) sta ekipi prikazali dokaj enakovredno predstavo, z redkimi priložnosti. V prvem polčasu se mreži nista zatresli in dolgo časa je kazalo, da se tudi v drugem ne bosta. Tolmici so si priigrali dve lepi priložnosti, Ajdovci pa so poskušali unovčiti individualne kvalitete, a žoga nikakor ni hotela v mrežo. Nato pa 85. minuta in sporni trenutek tekme. V kazenskem prostoru so Tolminci nepravilno zaustavili Leona Kodermaca in sodnik Jerič je pokazal na najstrožjo kazen. Domači so sicer protestirali, kapetan Primorja Amel Džuzdanović pa je rutinirano zadel in poskrbel, da so se tri točke odpeljale v Ajdovščino.

To je bil že deseti zadetek Džuzdanovića v letošnji sezoni. Primorje je z zmago ostalo na vrhu lestvice, dve točki pred ljubljansko Svobodo, ki bo očitno najresnejši tekmec rdeče črnih v boju za drugoligaško vozovnico. Jesenski del sezone se bo zaključil prihodnjo soboto, na sporedu bo derbi Vipavske doline, med Fama Vipavo in Primorjem. Tekma bo na stadionu v Vipavi, s pričetkom ob 13.30.

NK Boreas

Odlično formo pa že nekaj časa kaže tudi druga ajdovska ekipa, Boreas, ki nastopa v Enotni primorski ligi. Fantje so odigrali zadnji krog v tem delu prvenstva in na domačem igrišču gostili ekipo Portorož - Piran. Gostje so ob koncu tekme zapuščali igrišče sklonjenih glav, saj so jih domači odpravili s kar 5:0. Za udobno vodstvo z 2:0 sta v prvem polčasu poskrbela Jakob in Matic Krapež, v nadaljevanju pa so zadeli še Bajc Aljaž, Simčič Matija in Kompara Adrijan. Boreasi so tako po polovici sezone na šestem mestu z 18. točkami, a z le točko zaostanka za tretjimi Kortami. Za uvodno sezono je to zagotovo lep dosežek in nad pričakovanju. Sezona se bo nadaljevala znova v pomladnih mesecih.

Kix Ajdovščina

Serijo pozitivnih rezultatov pa so na gostovanju pri ekipi KMN Miklavž TBS team24 prekinili malonogometaši moštva Kix iz Ajdovščine. V boju z neporednim tekmecem za tretje mesto v 2SFL so bili domači boljši z 7:5. Domači so večino dela opravili že v prvih 12-ih minutah, ko so kar petkrat zadeli mrežo vratarja Ajdovcev. Na roko jim je šel tudi rdeči karton Tjaša Milaniča že v deseti minuti tekme. Ajdovci so se nato vendarle zbrali in zaigrali mnogo bolje ter v 35. minuti znižali na 6:4, a do prebrata niso zmogli. Zadetke za Kixe so dosegli Goran Marković, Sadmir Sukanović, Klemen Sluga in Anej Batistič dvakrat. V prihodnjem krogu, že v petek, bodo Kixi znova gostovali, tokrat pri ekipi Dobrepolja.

Dodajmo še, da je bil opravljen žreb četrtfinala pokala Slovenije. Med osem so se prebili tudi ajdovski Kixi in za nasprotnika dobili vrhniški Siliko, za katerega uspešno igra tudi Ajdovec Admir Čosić.

 

* Naslovna fotografija: Primož Brecelj

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet, #futsal

Kolofon