Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Ajdovščini poteka prvi Festival ZUNAJ

Pravzaprav je bilo nekaj podobnega le vprašanje časa, saj Vipavska dolina postaja vse bolj priljubljena točka za ljubitelje outdoor športov. Kot dodatek k temu se med 21. in 23. novembrom dogaja prvi Festival Zunaj, dogodek namenjen predvsem ljubiteljem gora in tistim, ki ste radi v stiku z naravo. Vabljeni.

AO Ajdovščina in PD Ajdovščina vabita vse ljubitelje gora na Festival ZUNAJ, ki bo potekal med četrtkom, 21. novembra 2019, in soboto, 23. novembra 2019, v Ajdovščini (Kino). Četrtkov program bo zaznamovala vseživljenjsko aktivnost, s pričetkom ob 18.00 bodo na sporedu krajši navdihujoči filmi športnikov-seniorjev, sledil pa bo življenjski pogovor z gostoma Bogdanom Biščakom in Igorjem Škamperletom.

Ženski večer bo v petek, ko bodo ob 18.00 na sporedu filmi, ki slavijo moč in sposobnosti žensk pri dejavnostih v gorah in plezanju v stenah, sledilo pa bo predavanje ob fotografijah alpinistke Marije Jeglič.

ZUNAJ bo na voljo tudi v soboto, ko se lahko pridružite vodeni MTB turi, plezanju na Gradiški turi ali na balvanih v Vitovljah ali pa se povzpnete po novi vipavski ferati. Za zunanje aktivnosti so OBVEZNE PRIJAVE na festival@ao-ajdovscina.si Za vse obiskovalce festivala ZUNAJ, bo možnost brezplačnega plezanja na DEŠ-u v Šempetru med 13.00 in 16.00 uro.

Zvečer pa se dogajanje seli nazaj v Kino na ogled filmov in ob 19.30 na predavanje ob fotografijah in video posnetkih zmajarja in padalca Matjaža Klemenčiča. Sledi še „martinovo po martinovem“.

Več informacij o sporedu najdete na spletni strani AO Ajdovščina http://www.ao-ajdovscina.si/festival-zunaj/

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #vipavskadolina, #turizem

Kolofon