Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Vandali z metanjem jajc poškodovali fasado ajdovske osnovne šole

V zadnjih dneh so imeli policisti na ajdovskem kar precej dela v prometu. Posredovali so pri prometnih nesrečah, ki so se večinoma, na srečo, končale le z zvito pločevino. Iz prometa so izločili vinjenega voznika in obravnavali vandalizem na eni izmed ajdovskih osnovnih šol.

Policisti PP Ajdovščina so 4. novembra ob 22.50 uri, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na hitri cesti med Ajdovščino in Vipavo, kjer je 30-letni voznik osebnega avtomobila trčil v varnostno ograjo. Ugotovljeno je bilo, da se je prometna nesreča zgodila zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega avtomobila (znamke Mercedes-Benz), ki je na voznem pasu zaradi vode na cestišču izgubil nadzor nad vozilom in večkrat trčil v betonsko varovalno ograjo na levi strani prehitevalnega pasu. Voznik v prometni nesreči ni bil poškodovan. Policisti so povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje (kršitev 45. člena ZPrcP) izdali plačilni nalog.

Policiste PP  Ajdovščina so 5. novembra ob 8.50 uri, obvestili o prometni  nesreči I. kategorije na regionalni cesti Col – Črni Vrh (v bližini  naselja  Malo Polje, Občina Ajdovščina) in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 28-letni voznik  vozil po omenjeni cesti iz Cola proti Črnemu Vrhu v trenutku, ko je iz  Malega Polja proti Colu zavijala 29-letna voznica in pri tem izsilila prednost prej omenjenemu vozniku avtomobila. V prometni nezgodi nihče od udeležencev ni bil  poškodovan. Policisti so povzročiteljici prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje (vključevanje v cestni promet, kršitev določil 56. člena ZPrCP) izdali plačilni nalog.

Policisti PP Ajdovščina so 7. novembra ob 21.07 uri, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije  na  cesti Ajdovščina – Tevče, kjer je 37–letni voznik  avtomobila zapeljal z vozišča (v vozilu je bil tudi sopotnik).  Nihče od udeležencev prometne nezgode ni bil poškodovan. Ajdovski policisti so povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa (oz. zaradi vožnje preveč blizu desnemu robu vozišča) izdali plačilni nalog.

10. novembra ob 5.38  uri,  so policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije zaradi nepravilne smeri  vožnje na odseku hitre ceste H4 med Ajdovščino in vasjo Selo in v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Z ogledom kraja prometne nesreče in z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je  19–letna voznica začetnica vozila po hitri cesti H4 iz Ajdovščine proti  Selu. Med njeno vožnjo po smernem vozišču z dvema označenima prometnima pasovoma voznica ni vozila po sredini prometnega pasu. Zaradi tega je z desno stranjo vozila trčila v kovinsko zaščitno ograjo, nato pa je njeno vozilo odbilo v levo, kjer se je s sprednjim delom avtomobila zaletela v betonsko ograjo. V prometni nezgodi mlajša voznica ni bila poškodovana. V nadaljnjem postopku so ji policisti Postaje prometne policije  Nova Gorica odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je vozila pod vplivom alkohola (0.48 miligrama alkohola v litru izdihanega   zraka).  Zoper mlajšo voznico bo zaradi kršitev prometne zakonodaje (nepravilna vožnja po smernem vozišču z dvema označenima prometnima  pasovoma,  kršitev določil 38. člena in prepoved vožnje vozila pod vplivom alkohola, kršitev 105. člena ZPrCP) podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Policisti PP Ajdovščina so 11. novembra, obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari (po 220. členu KZ-1) v Ajdovščini, kjer so se neznanci v zadnjih dneh dvakrat znesli nad fasado  tamkajšnje osnovnošolske  ustanove. Ugotovljeno je bilo, da so neznanci 31. oktobra in nato ponovno v času zadnjega vikenda poškodovali fasado omenjenega objekta (z metanjem jajc, prav tako so s sprejem popisali plastične fasadne panele in poškodovali varnostno panelno ograjo). Po dejanju so nepridipravi kraj zapustili in odšli neznano kam. S tem dejanjem je bila šolski ustanovi povzročena  materialna škoda v višini približno 2.000 evrov. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon, zato bodo policisti PP Ajdovščina v zvezi s pojavno obliko vandalizma s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo  v  Novi Gorici.

Policisti PP Ajdovščina so 12. novembra okoli polnoči, v Vipavi imeli v postopku 65–letnega  voznika  osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranost. Rezultat preizkusa je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (0.64 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zoper kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

12. novembra ob 7.05 uri, so prometni policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z materialno škodo na odseku hitre ceste H4 Razdrto – Vipava (na Rebrnicah – smer Nova Gorica) in v kateri sta bili udeleženi dve vozili  (kombi  in  tovorno  vozilo). Po sedaj zbranih podatkih je 37-letni voznik kombija z zadnjim delom vozila trčil v zadnji del tovornega vozila s polpriklopnikom, ki ga je vozil 49–letni voznik. Prometni policisti so 37-letnemu povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje (nepravilno prehitevanje) izdali plačilni nalog.

Policisti PP Ajdovščina so v soboto, 9. novembra, obravnavali povoženje divjadi s strani voznika osebnega vozila na cesti Goče – Manče. Po sedaj zbranih podatkih je vozniku med vožnjo na omenjeni relaciji (proti Mančam) tega dne ob 6.30 uri zjutraj pred avtomobil skočila divjad (srna) in vanjo trčil. Po trčenju je srna zbežala, na njegovem avtomobilu (znamke Opel) pa je nastala materialna škoda. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Povoženje divjadi (divji prašič) s strani voznice osebnega vozila so med vikendom  oz. v soboto, 9.  novembra, obravnavali tudi policisti PP Nova Gorica na cesti Črniče – Vitovlje. Policisti so v nadaljevanju odstopili od ogleda kraja prometne nezgode.

 

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#kronika

Kolofon