Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Maja Svetik odhaja na svetovno rokometno prvenstvo na Japonsko

Da se v ajdovskem ženskem rokometnem klubu odlično dela in da je moč tudi iz majhnega mesta daleč priti je dokaz Maja Svetik. Selektor Bregar jo je namreč uvrstil med sedemnajst izbrank, ki bodo zastopale slovenske barve na svetovnem prvenstvu na Japonskem, ki se začne konec meseca novembra. Čestitke.

Slovensko žensko člansko rokometno reprezentanco konec tega meseca, natančneje v soboto, 30. novembra, ob 18.00 po lokalnem času čaka uvodna tekma svetovnega prvenstva, ki ga letos gosti Japonska. Izbranke selektorja Uroša Bregarja se bodo v deželo vzhajajočega sonca odpravile že 11 dni prej. Po zboru v Mariboru bodo namreč 19. novembra odletele proti Tokiu, kjer bodo ob treningih in sila pomembnem prilagajanju na drugačne razmere in časovno razliko odigrale tri pripravljalne tekme. Tekmice Slovenk bodo ob gostiteljicah svetovnega prvenstva na pripravljalnem turnirju, ki bo potekal na prizorišču prihodnjih  poletnih olimpijskih iger, še reprezentantke Brazilije in Francije.

Po opravljeni aklimatizaciji in omenjenih pripravljalnih dvobojih bodo naše punce štiri dni posvetile treningom, dan pred začetno tekmo SP proti Nizozemski pa se iz Tokia odpravile v več kot 1000 km oddaljeno mesto Kumamoto ter tam v večernih urah spoznale dvorano, v kateri se bodo skušale prebiti med tri najboljše v skupini ter s tem v drugi del tekmovanja najboljših reprezentanc sveta. Slovenke se bodo na SP v skupini A po vrsti pomerile z Nizozemsko, Norveško, Angolo, Kubo in Srbijo.

Maja Svetik

Kot rečeno je med izbrankami tudi Ajdovka, Maja Svetik, ki ima za seboj odličen jesenski del sezone. Mlinarke so namreč (po preložitvi tekme s Krimom) postale jesenske prvakinje, saj so zmagale v vseh osmih tekmah. Takšne jeseni ajdovski ženski rokometni klub v svoji prvoligaški zgodovini še ni imel. Zasluge za to gredo seveda celotni ekipi in trenerskemu štabu na čelu z Deanom Kovšco, pomemben del uspešnega mozaika pa je zagotovo kapetanka Maja Svetik, ki je jeseni odigrala vseh osem tekem in dosegla 34 golov.

Maja Svetik je bila del slovenske reprezentance že v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo na Japonskem, pred zborom reprezentance pa je svoje občutke strnila za Primorske novice: “Po stažu sem med najmlajšimi v reprezentanci in naših tekmic na svetovnem prvenstvu ne poznam. Predvsem sem vesela, da sem po kvalifikacijskem ciklu dobila priložnost tudi v ekipi za SP. Vedno treniraš z upanjem, da se nekoč prebiješ med najboljše. To so sanje vsake rokometašice. Potrudila se bom dokazati tudi izven državne lige. Glede na to, kar sem videla na tekmah z Belorusijo, Makedonijo in s Kosovom, mislim, da imamo kakovostno ekipo in da bomo nekaj naredile tudi na svetovnem prvenstvu.”

Maji seveda želimo srečno pot in uspešne nastope v dresu slovenske reprezentance, kjer pa ne bo edina Ajdovka, saj ji bo kot tehnični vodja reprezentance, družbo delala tudi Mateja Kavčič. Med izbrankami selektorja pa sta tudi dve nekdanji igralki Mlinotesta, Teja Ferfolja in Nina Zulić.

Maja Svetik

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon