Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Dnevi slovenskega turizma v znamenju Vipavske doline

Vipavska dolina se iz dneva v dan bolj uveljavlja v turističnem svetu. Potrditev tega je tudi podelitev nagrade Snovalec podjetju Theodosius za za turistični produkt Sanje & aromaterapija & gozdna kopel v osrčju divjega gozda v Vipavski dolini, Gostilna pri Lojzetu pa se ponaša z nazivom najboljše restavracije v Sloveniji. Čestitke vsem.

Na večerni slovesnosti v okviru Dnevov slovenskega turizma so v torek, 12. novembra v Ljubljani podelili najvišja priznanja na področju turizma. Priznanje za inovativnost v turizmu Snovalec 2019 je dobilo podjetje Theodosius d.o.o. za turistični produkt Sanje & aromaterapija & gozdna kopel v osrčju divjega gozda v Vipavski dolini. Priznanje podeljuje Slovenska turistična organizacija, s katerim pomaga pri uresničevanju inovativnih projektov s področja turizma. Poleg Theodosiusa, ki je prvi nosilec Snovalca v Vipavski dolini, sta to priznanje dobila še produkta Ogled ljubljanske tržnice z zajtrkom in Pot med krošnjami na Rogli.

Dnevi slovenskega turizma

V okviru Dnevov slovenskega turizma sta bili sinoči, 13. novembra podeljeni še dve prestižni priznanji odličnima ponudnikoma vrhunskih storitev v Vipavski dolini. V novi izdaji gastronomskega vodnika Gault&Millau Slovenija 2020 je Gostilna pri Lojzetu z dvorca Zemono razglašena za najboljšo restavracijo v Sloveniji. Poleg tega pa je Gostilna pri Lojzetu ena izmed šestih restavracij v Sloveniji, ki se ponaša s štirimi kapami.  

Na prireditvi Turistične zveze Slovenije Moja dežela – lepa in gostoljubna je gozdna vasica Theodosius forest village v kategoriji glamping osvojila drugo mesto.

Vipavska dolina v Londonu

Vipavska dolina pa se je med 4. in 6. novembrom predstavila na 40. izvedbi WTM London, eni najpomembnejših globalnih borz turistične industrije v svetu. Predstavili smo se pod okriljem Slovenske turistične organizacije, skupaj z 32-imi podjetji in inštitucijami z vseh koncev Slovenije. Na našem razstavnem prostoru sta se predstavila tudi Darovi Vipavske in Saksida Wine and camping resort.

Slovenija se je najvidnejšim predstavnikom in odločevalcem v svetovnem turizmu v okviru borze predstavila na atraktivnem razstavnem prostoru in na ekskluzivnih dogodkih. Naša dežela je bila med strokovno in medijsko javnostjo deležna velike pozornosti kot aktivna zelena destinacija, ki v jedro razvoja postavlja trajnostni turizem s poudarkom na gastronomskih in kulturnih doživetjih.

 

* Vir in fotografije: TIC Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#vipavskadolina, #turizem

Kolofon