Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Patrik Leban s Celjani do zgodovinske zmage v Zagrebu

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na včerajšnji tekmi 8. kroga evropske lige prvakov v gosteh premagali hrvaški Zagreb z 31:27 (14:11). Gre za zgodovinsko prvo zmago Celjanov v Zagrebu, pri njej pa je pomemben delež odigral tudi Patrik Leban. Na slovaškem je Januš Lapajne doživel visok domač poraz.

Celjani so napovedovali in na svojem enajstem gostovanju tudi dosegli prvo zmago v hrvaški prestolnici. Poleg zmagoslavja v doslej neosvojeni zagrebški trdnjavi, kar v minulih treh desetletjih ni uspelo veliko imenitnejšim celjskim rodovom, so naredili tudi gromozanski korak proti osmini finala lige prvakov. Po nepopolnem osmem krogu imajo slovenski prvaki kar pet točk naskoka pred tekmeci iz Zagreba in norveškega Elveruma, naslednjo tekmo pa bodo igrali 24. novembra, ko bodo v svojem Zlatorogu gostil rokometaše iz madžarskega Szegeda.

RK Celje Pivovarna Laško

Na njihovi poti do zmage je bila bržkone ključna 53. minuta. Najprej je vratar Miljan Vujović ubranil sedemmetrovko po strelu Zlatka Horvata, v napadu pa je Patrik Leban povišal na 26:22. Zagrebčani se po tem šoku več niso pobrali, celjski rokometaši pa so z zanesljivo predstavo končno prekinili tradicijo porazov v hrvaški prestolnici. Na včerajšnji  tekmi je bil v celjski ekipi najbolj učinkovit Šarac, ki je dosegel kar deset golov, štiri je prispeval Gal Marguč.

Patrik Leban je za slovenske prvake dosegel dva zadetka, a obenem večino tekme odlično vodil celjski napad in prispeval precej asistenc, ki so jih njegovi soigralci nato spremenili v zadetke. V dosedanjem poteku rokometne Lige prvakov je Leban dosegel 24 zadetkov.

Januš Lapajne

Že v sredo pa so v spodnjem domu Lige prvakov domačo tekmo odigrali igralci Tatran Prešov. Doma so gostili portugalski Sporting in visoko izgubili z 22:37. Januš Lapajne je tokrat ostal brez gola. Slovaška ekipa je doslej zmagala dvakrat, enkrat remizirala in petkrat izgubila. Lapajne ima v svoji statistiki 15 zadetkov.

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon