Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovska WSC ekipa se polna medalj vrača iz ZDA

Ekipa učencev OŠ Danila Lokarja se s finala svetovnega šolskega pokala The World Scholar's Cup na sloviti univerzi Yale vrača z dvema zlatima ter s kupom srebrnih medalj. Prav vsak ajdovski učenec oziroma učenka je osvojil vsaj eno srebrno medaljo. Čestitke.

Z Yalea se bodo anes zelo zadovoljni vrnili učenci ajdovske OŠ Danila Lokarja, ki so jo v dveh ekipah zastopali Neja Polanc, Iris Zorzut, Tija Lah, Aldijan Smlatić, Tilen Stibilj in Evelin Bajc, in so skupno osvojili 15 srebrnih, od tega skupinski za debato in za skupinski kviz, in dve zlati medalji, in sicer Neja Polanc posamično za debato ter Tija Lah za najboljšo tekmovalko s šole, ob tem pa je prejela še pet srebrnih medalj. Prav vsak ajdovski učenec oziroma učenka je osvojil vsaj eno srebrno medaljo.

Ajdovski osnovnošolci v Ameriki

Podrobnejši rezultati:

1. ekipa

Neja Polanc: zlata medalja za debato (posamezniki), srebrna medalja za debato (ekipe), srebrna medalja za skupinski kviz (ekipe)

Iris Zorzut: srebrna medalja za debato (ekipe), srebrna medalja za pisni preizkus znanja (področje zgodovina), srebrna medalja za skupinski kviz (ekipe)

Tija Lah: srebrna medalja za debato (posamezniki), srebrna medalja za debato (ekipe), srebrna medalja za sodelovalno pisanje esejev (posamezniki), srebrna medalja za pisni preizkus znanja (področje književnost), srebrna medalja za skupinski kviz (ekipe), zlata medalja za najboljšo tekmovalko s šole

2. ekipa

Aldijan Smlatić: srebrna medalja za debato (posamezniki), srebrna medalja za pisni preizkus znanja (področje naravoslovja)

Tilen Stibilj: srebrna medalja za pisni preizkus znanja (področje književnost), srebrna medalja za pisni preizkus znanja (področje zgodovina)

Evelin Bajc: srebrna medalja za sodelovalno pisanje esejev (posamezniki)

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo!

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #mladi, #šolstvo

Kolofon