Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Zmaga v derbiju in naslov jesenskih prvakov za Primorje

Podobno kot rokometašice Mlinotesta se tudi nogometaši Primorja veselijo naslova jesenski prvakov. To so potrdili s sladko, še deseto zmago v sezoni, na vipavskem El clasicu. Za nove tri točke je bil dovolj gol Tilna Nagodeta v 48. minuti srečanja. Sezona se bo nadaljevala ponovno v soboto 14. marca. Na tekmi se je od aktivnega igranja nogometa poslovil Nejc Vidmar.

Nogometni derbi 3SNL-Zahod je na tribune in ob igrišče stadiona Ob Beli privabil dobrih 400 gledalcev, ki so videli zanimivo in trdo tekmo na spolzkem igrišču. Ajdovski trener Komac je na klopi pustil Dedića in Plavšič Vajdeta, od prve minute pa sta odigrala mlada Puc in Zavnik. Na nasprotni strani se je trener Mulahmetović odločil za dokaj zaprto postavitev, ki je ajdovski ekipi, tudi na račun borbenosti, povzročala kar precej težav. Primorje nikakor ni uspelo razviti svoje prave igre, neambicioznost Vipave v napadu pa je pomenila, da smo v prvem polčasu spremljali igro, ki ni bila ravno paša za oči. Kljub vsemu so si rdeče črni priigrali dve super priložnosti, Lebanu je strel z glavo izjemno obranil vratar Želko, pri drugi priložnosti pa je žoga za malenkost zletela mimo gola. V prvem delu velja omeniti še poškodbo ajdovskega branilca Podgorška, zamenjal ga je Lukač.

Fama Vipava - Primorje

Drugi polčas pa se je začel povsem po okusu ajdovske ekipe. Žoga je v kazenskem prostoru, z malce sreče, prišla do Tilna Nagodeta, ki jo je zadel dovolj natančno, da je končala za hrbtom nemočnega vratarja gostov. Kljub zaostanku so igralci Vipave še naprej igrali dokaj zaprto in si tudi v nadaljevanju niso priigrali resnejše priložnosti ta gol. Primorje se je zadovoljilo z vodstvom in brez težav nadziralo tekmo do konca, iz nekaj obetavnih napadov, pa bi fantje kaj lahko dosegli še kakšen gol. Naziv igralca tekme si je tokrat prislužil Tilen Nagode, ki je poleg zadetka, poskrbel še za kar nekaj obetavnih akcij Primorja in obenem povzročal precej preglavic vipavskim branilcem.

Tilen Nagode

Ob zadnjem sodniškem pisku je bilo tako precej veselja med številnimi privrženci ajdovske ekipe, ki so igralcem Primorja namenili bučen aplavz in čestitke ob zasluženem naslovu jesenskih prvakov. Ajdovska ekipa je v štirinajstih tekmah dosegla deset zmag, trikrat remizirala in doživela poraz le proti blejski ekipi, ker je bilo dovolj za 33 točk. A da nadaljevanje ne bo preveč mirno, skrbi ekipa ljubljanske Svobode, ki z dvema točkama manj diha za ovratnik Primorju. Ostali tekmeci so točkovno že kar precej oddaljeni, Fama Vipavo najdemo z osemnajstimi točkami na osmem mestu.

Fama Vipava - Primorje

Tekma v Vipavi je bila obenem tudi zadnja za Nejca Vidmarja, ki je zaključil svojo športno pot. V svoji karieri je nosil tako dres Primorja kot tudi Vipave, v spominu pa nam bo ostal tudi njegov izjemen zadetek s škarjicami na tekmi proti Postojni.

Fama Vipava - Primorje

Fama Vipava - Primorje

Fama Vipava - Primorje

Amel Džuzdanović

Fama Vipava - Primorje

Gregor Želko

Fama Vipava - Primorje

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon