Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Vipavi sprejem za svetovna prvaka

Kulturni dom v Gradišču pri Vipavi je v nedeljo zvečer gostil sprejem svetovnih prvakov v hitrostnem zbijanju Anžeta Petriča in Aleša Borčnika. Nosilca mavrične majice sta v družbi številnih znanih imen še enkrat obudila spomine na odlične nastope v turškem Mersinu.

Polna glavna dvorana Kulturnega doma v Gradišču v Vipavi je z bučnim aplavzom pospremila prihod glavnih junakov nedeljske prireditve Anžeta Petriča in Aleša Borčnika. Svetovna šampiona sta prejela številne čestitke in priznanja, v nagovoru zbranim pa pojasnila, da si po svetovni kroni želita osvojiti še evropsko zlato v štafetnem zbijanju. Za mikrofon so ob Anžetu in Alešu stopili tudi župan občine Vipava Goran Kodelja, predsednik Balinarske zveze Slovenije Primož Marinko, predsednik Območne balinarske zveze Nova Gorica Zvezdan Prinčič in predstavniki domačinov. Vse pohvale za odlično organiziran sprejem si zaslužijo člani Anžetove družine na čelu z ženo Tadejo ter domačini.

Da so slovenski športniki velika družina, ki se zna veseliti uspehov svojih kolegov, je potrdil obisk slovenske olimpijke v jadranju Tine Mrak, ki je šampionoma pomagala razrezati torto velikanko. Obenem je Anžetu in Alešu obljubila, da jima bo v zameno za učno uro balinanja predstavila vse jadralske skrivnosti tudi v praksi.

Naslednja priložnost za počastitev izjemnih uspehov slovenskih balinarjev in balinark v letu 2019 bo že 1. decembra na Dnevu Slovenskega balinanja na ljubljanskem Krimu.

Anže Petrič, svetovni prvak v štafetnem zbijanju: “Nekaj najlepšega je, da imaš takšno podporo tako v lepih trenutkih in tudi v trenutkih ko ti ne gre. Tako družina kot znanci in prijatelji mi stojijo vedno ob strani in me spodbujajo. Lahko se vsem skupaj le iskreno zahvalim za takšne sprejeme. Še posebej me je presenetil obisk jadralke Tine Mrak. Moram reči, da sem ostal brez besed in res sem vesel, da si je vzela čas ter prišla na ta sprejem.”

Sprejem za svetovna prvaka

 

* Vir in fotografije: Simon Maljevac

Lokalne Ajdovščina

#šport

Kolofon