Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Na domačem parketu boljši gostje iz Ilirske Bistrice

Ligaški vikend je poleg vipavskega nogometnega derbija tokrat postregel tudi z domačimi tekmami košarkarjev in nogometašev. Veselili so se ajdovski rokometaši, malce manj zadovoljni pa so bili v taboru KK Leone Ajdovščina. Na gostovanju so poraz doživeli Kixi, podobno pa se je godilo tudi ajdovskim nogometašicam.

V 5. krogu 3. SKL je v Ajdovščini gostovala ekipa iz Ilirske Bistrice. Začetna peterka Kovšca Teo, Pristopnik Matic, Kovšca Grega, Vac David in Pave Kuzmanić je tekmo začela zelo dobro in v uvodnih minutah prevladovala na igrišču. Igralcem Plame Pur tri minute ni dovolila doseči točke. Sledila je izenačena igra, po koncu prve četrtine so ajdovski fantje vodili za 5 točk (24:19). Drugo četrtino so bolje odprli igralci Ilirske Bistrice in nadoknadili zaostanek. Čeprav je sprva kazalo, da gledalce čaka izenačena tekma vse do konca tekme, so Bistričani v drugem delu druge četrtine zaigrali agresivneje v obrambi, kapetan gostujoče ekipe Anže Srebovt pa je dosegel nekaj pomembnih točk, kar je ob koncu druge četrtine prevesilo rezultatsko tehtnico na stran nasprotne ekipe (36:42).

Po odmoru so Bistričani še nadgradili igro iz prvih dvajsetih minut. Prevladovali so v skoku v napadu, na drugi strani pa so igralci domačega trenerja Krupma izgubili preveč žog ter dopustili igralcem Plame Pur, da so svojo prednost povečali že na več kot 20 točk. V zadnji minuti tretje četrtine sta sicer David Vac in Matic Pristopnik zmanjšala zaostanek na 20 točk (52:72). Zadnjih deset minut so bolje pričeli gostje, nato pa so sledile minute domače ekipe, ki je naredila delni izid 10:0. Kljub temu, da je zadnja četrtina pripadla ajdovskim igralcem, so Bistričani na koncu slavili z 74:86. Pri domačih so največ točk dosegli David Vac 16, Matic Pristopnik in Andi Shehu 15, pri zmagovalcih pa kapetan Anže Srebovt 22. V naslednjem krogu ajdovski košarkarji odhajajo na gostovanje v Cerknico. Po tekmi je domači trener Tone Krump, dejal slednje: »S tednom dni treninga je težko popraviti napake, ki smo jih počenjali na treningu en mesec prej. Bili smo nekoliko bolj in dlje časa zbrani v prvem polčasu kot se je to dogajalo v Idriji, vendar je to še vedno premalo, da bi lahko uspešneje igrali. Nasprotnik je uveljavil svojo prednost v agresivnosti, mi pa smo se na to zelo slabo odzvali. Naredili smo veliko število napak pri podajah in smo tako dopustili nasprotniku, da je povečal razliko. Drugi problem, ki smo ga imeli pa je bil skok v obrambi. Nasprotniki so imeli kar 25 skokov v napadu in to je odločno preveč, da bi lahko resneje konkurirali in tekmo dobili.«

RK Ajdovščina

Več veselja je bilo v taboru ajdovskih rokometašev, ki so v tekmi drugoligaškega prvenstva, na domačih tleh, gostili ekipo Kronos iz Logatca. Ob koncu so bili zanesljivo boljši domači igralci, ki so slavili z 34:25. Tekma je bila prvih dvajset minut dokaj izenačena, nato pa so Ajdovci odigrali bolje v obrambi in s hitrimi proti napadi rešetali mrežo gostov. Ob polčasu je bil rezultat 17:9. Tudi v drugem delu je bila situacija na igrišču podobna, prednost domačih pa je naraščala in dvoma o zmagovalcu ni bilo. Janez Koren in Jani Svetik sta za Ajdovščino dosegla sedem zadetkov, enega manj pa je prispeval Tilen Masilo. Ajdovski klub ima po petih tekmah tri zmage in dva poraza, kar je dovolj za trenutno četrto mesto na lestvici. V prihodnjem krogu, 29. novembra, bo na ajdovskih Policah gostoval Jadran iz Hrpelj - Kozine.

Fotografija: Futsal klub Dobrepolje - Facebook

Drugi zaporedni poraz v gosteh pa so doživeli malogometaši. Igralci ekipe Dobrepolje so bili boljši z 7:2. Kixi so bolje odprli tekmo in po golu Klemna Sluge povedli z 0:1, nato pa, po avtogolu domačih, uspeli še izenačiti na 2:2. Sledila je premoč domačih in poraz ajdovske ekipe. V soboto bodo Kixi doma gostili ekipo Mlinš.

Dekleta ND Primorje

Poraz na gostovanju so doživele tudi ajdovske nogometašice. Igralke Radomelj so bile boljše z 7:0. Večino dela so opravile že v prvem polčasu, ki so ga dobile z 4:0, nato pa so tekmo brez večjih težav pripeljale do konca. Sledi domače srečanje proti ekipi Cerklje, v nedeljo 24. novembra.

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet, #nogomet, #košarka, #futsal

Kolofon