Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Kdo je najbogatejši v Vipavski dolini?

Revija Manager je ponovno pripravila lestvico 100 najbogatejših Slovencev. Vrh te prestižne lestvice še vedno zasedata Iza in Samo Login s podjetjem Outfit7, ki imata pod palcem 689 milijonov evrov premoženja. Manjši padec je tokrat doživel Ivo Boscarol, ki skupaj s hčerko Tajo, obvlada 31,2 milijonov evrov. Na lestvico se je vrnil Andrej Slokar, na njej pa ostaja tudi družina Škrlj.

Prvo mesto na tej prestižni lestvici sta ponovno zasedla zakonca Iza in Samo Login, ustanovitelja podjetja Outfit7, ki je najbolj znano po mobilni aplikaciji Talking Tom. V letu 2017 sta svoje podjetje prodala kitajskemu skladu. Njuno premoženje letos pri Financah ocenjujejo na 689 milijonov evrov, kar je povsem enako kot v lanskem letu. Ta znesek vključuje tako kupnino za podjetje kot tudi dividende, ki jih prejemata.

Od lani je vrednost premoženja po oceni revije Manager padla Ivu Boscarolu, skupaj s hčerko Tajo Boscarol sta lastnika proizvajalca ultralahkih letal Pipistrel. Padec je po trditvah revije povezan z malce slabšim poslovanjem podjetja od pričakovanega, vseeno pa je Pipistrelu uspelo povečati prodajo. Podjetje Pipistrel naj bi bilo tako vredno 31,2 milijona evrov, kar je dovolj za 49. mesto na lestvici.  To zadostuje za tretje mesto med najbolj premožnimi Primorci, kjer sta letos na vrhu (sicer pa na 28. mestu) Marjan Batagelj in njegova žena Katja Dolenc Batagelj. Loris Požar solastnik družbe Gold club je z 49. milijoni mesto za njima.

Med povratniki na lestvico najbogatejših je najvišji skok uspel Andreju Slokarju, lastniku ajdovskega Incoma. V zadnjih dveh letih ga na lestvici ni bilo, letos pa se je vrnil in zaseda 55. mesto, njegovo premoženje pa je ocenjeno na 30,6 milijona evrov.  Na lestvici pa ostaja tudi družina Škrlj, ki ima s prihodki družbe SK Group pod palcem 26,5 milijona evrov. To je malce manj kot lansko leto, saj je bil tokratni dobiček manjši. Najdemo jih na 65. mestu.  Dve mesti nižje je Rok Špruk, uradni lastnik ajdovske Tekstine, ki pa ne živi v Vipavski dolini. Vseeno ni odveč podatek, da je bilo za Tekstino lansko leto najboljše v zadnjih 15-letih.

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #vipavskadolina, #gospodarstvo

Kolofon