Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Tomaž Kavčič v družbi prijateljev nazdravil abrahamu

V nedeljo je bilo precej živahno na Dvorcu Zemono. V veliki dvorani renesančnega dvorca se je zbrala pisana družba prijateljev iz številnih držav, ki so prišli nazdraviti Tomažu Kavčiču. Eden najboljših slovenskih kuharskih mojstrov je praznoval okrogli jubilej.

V zadnjih dneh ima torej Tomaž Kavčič obilo razlogov za praznovanje. Nedolgo nazaj je znani francoski kulinarični vodnik Gault & Millau, eden najvplivnejših na svetu, že v drugo izbral najboljše, kar v kulinaričnem svetu premore Slovenija. Chefinja leta 2020 je sicer postala Ana Roš, najboljša restavracija oziroma gostilna pa je Gostilna pri Lojzetu – Dvorec Zemono, kjer ima glavno besedo Tomaž Kavčič.

Fotografija: Peter Irman

Kmalu za tem pa je prišel na vrsto še abraham in praznovanje 50-letnice v družbi številnih prijateljev, ki so kuharskemu virtuozu zaželeli vse najboljše. Za glasbeno spremljavo so poskrbeli Petar Grašo, Danijela, Jan Plestenjak, ki je Tomažu podaril kitaro, operna pevka Irena Yebuah Tiran ter Aleksandra Josić in Rok Golob.

Fotografije: Dean Duboković

Da gostje niso bili lačni in žejni so po poročanju Primorskih novic poskrbeli Petar Grašo, ki je prinesel čevapčiče, Jure Tomič iz brežiškega Debeluha pleskavice, sirarji iz Kampanje so mocarelo delali kar na terasi dvorca in jo polagali na pice, Miha Cigoj je rezal sušen pršut, legendarni natakar Jovica Ilić pa kuhanega s hrenom. Seveda niso manjkali Fructalov gin tonic in vina domačih vinarjev, za posebno vinsko presenečenje pa je s 50 steklenicami šampanjca poskrbel somelje iz Monaka Gennaro Iorio, med drugim skrbnik kleti knežje družine, ki je dve uri tudi sam natakal vino gostom. na vrhuncu večera pa je bila, kot se za takšno slavje spodobi, slastna torta.

Fotografija: Dean Duboković

Seveda ob podobni priložnosti ne manjka takšnih in drugačnih daril. Sodelavci in družina so tako Tomaža presenetili s cross specialko iz leta 1988, prav s tisto, na kateri je kar uspešno dirkal v rani mladosti.

 

* Naslovna fotografija: Dean Duboković

Lokalne Ajdovščina

#vipavska dolina, #zabava

Kolofon