Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Drzna tatvina na območju Vipave, Policija išče očividce

V zadnjih dneh so policisti precej časa porabili za nadzor prometa v času martinovanj. Izkazalo se je, da je kar precej voznikov pregloboko pogledalo v kozarec in so bili zato izločeni iz prometa. V Vipavi sta drzna nepridiprava poskušala oropati domačinko, ki ju je pri tem zalotila, v Ajdovščini pa je delavca v enem izmed podjetij stresla elektrika.

Policisti  PP Ajdovščina so v soboto, 16. novembra ob 2.52 uri, v Ajdovščini obravnavali voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (0.62  miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Prav tako omenjeni voznik s seboj ni imel vozniškega dovoljenja oz. drugega  dokumenta. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja. Zaradi kršitve  prometne  zakonodaje bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno  sodišče. V nadaljevanju postopka so ajdovski policisti kmalu zatem ugotovili, da je zgoraj omenjeni 32-letni voznik (doma z območja Gorenjske) policistom v postopku posredoval oz. navedel lažne podatke (enega od svojih sorodnikov), saj ne poseduje vozniškega dovoljenja. V zvezi z obravnavanim varnostnim dogodkom v cestnem prometu so ajdovski policisti obvestili tudi okrožno   državno tožilko v Novi Gorici. Zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče zaradi  kršitev  prometne zakonodaje (vožnja pod vplivom alkohola in vožnja brez  veljavnega vozniškega dovoljenja) in kršitve določil Zakona o osebnem imenu in Zakona o osebni izkaznici.

Prav  tako  so policisti PP Ajdovščina v petek, 15. novembra ob 20.20 uri, v Ajdovščini imeli v postopku 38–letnega voznika osebnega avtomobila in v postopku ugotovili, da tudi omenjeni voznik ne poseduje  veljavnega  vozniškega  dovoljenja. Tudi  njemu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je imel v organizmu 0.32  miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Poleg tega je 38-letni voznik odločno odklonil odrejeni hitri test in v nadaljevanju odrejen strokovni  pregled  zaradi  suma  vožnje pod  vplivom  prepovedanih drog Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, prav tako mu je bilo zaseženo osebno  vozilo. Zaradi kršitev prometne zakonodaje bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

17. novembra ob 3.27 uri v nočnem času, so bili polocisti obveščeni o vlomu v prostore  župnišča  v Vipavi. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec tekom noči vlomil skozi vhodna lesena vrata v prostore omenjenega objekta in v notranjosti stanovanja našel ter si prilastil denarnico z vsebino (v njej je oškodovanec imel poleg gotovine in različnih kartic tudi gotovino). Prav tako si je nepridiprav prilastil manjši sef z gotovino. Okoliščine navedenega  kaznivega dejanja policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Policisti  PP  Ajdovščina so bili 18. novembra, obveščeni o tatvini antene radijskega  sprejemnika z osebnega avtomobila, ki je bilo parkirano pred enim od stanovanjskih blokov  v Ajdovščini. S tem dejanjem je bila oškodovanki povzročena materialna škoda v višini približno 300 evrov. S strani  oškodovanke ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja  (po  določilu  204.  člena  KZ-1), zato bodo ajdovski policisti po zaključku preiskave o zadevi s pisnim  poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo.

Policisti  PP  Ajdovščina so 24. novembra ob 22.03 uri, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z materialno škodo na območju Ajdovščine (v bližini  tamkajšnjega  letališča) in v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila vozil po regionalni cesti iz  Ajdovščine proti Novi Gorici. Med vožnjo na omenjeni relaciji je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal na travnato površino ob vozišču in s prednjim desnim delom vozila trčil v drog javne razsvetljave. Voznik v  nesreči ni bil poškodovan. Zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa (37.  člen  ZPrCP)  je bil povzročitelju prometne nesreče izdan plačilni nalog.

Prometni  policisti so 25. novembra ob 17.45 uri, v Vipavi ustavili 42–letnega  voznika  osebnega  avtomobila in mu  v  nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0.62  miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). 42-letnemu vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

27. novembra ob 10.28 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o delovni nesreči v enem od podjetij v Ajdovščini, kjer je delavca med izvajanjem opravil stresla elektrika in je posledično utrpel telesne poškodbe (opekline po obrazu in desni roki). Po prvih zbranih podatkih je 56-letni  delavec opravljal meritev v notranjosti večje razvodne omare. Pri tem se je s kovinskim metrom dotaknil kontaktov glavnih varovalk zaradi česar ga je elektrika stresla in je posledično utrpel opekline po telesu. Poškodovanega  delavca so kasneje odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. O  zadevi so policisti obvestili tudi pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in  Državno tožilstvoi v Novi Gorici) in pristojno delovno inšpekcijsko službo. Policisti PP Ajdovščina so  glede na dosedanja ugotovljena dejstva tujo krivdo izključili in bodo o varnostnem dogodku s pisnim  poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo.

27. novembra ob 11. uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o drzni tatvini na območju naselja Vipava, kjer so stanovalci pri tatvini gotovine zalotili dva neznana storilca,  blečena v temnejša oblačila.  Po prvih ugotovitvah sta dva neznana storilca vstopila v stanovanjsko hišo skozi odprta vrata garaže in nato v višjem nadstropju objekta našla in si prilastila gotovino. Njuno početje je slišala oškodovanka in s klici na pomoč skušala priklicati partnerja (slednji se je v tem času nahajal v garaži). Pri tem je oškodovanka enega od storilcev prijela za oblačila (bundo), vendar se je storilcu kljub temu uspelo iztrgati iz njenih rok in je skupaj z drugim neznanim sostorilcem uspel pobegniti po bližnjem vrtu za stanovanjsko hišo neznano kam (v smeri hitre ceste).  Policisti PP Ajdovščina nadaljujejo s preiskavo  okoliščin navedenega kaznivega dejanja.

V  zvezi z omenjeno drzno tatvino policisti pozivajo vse morebitne očividce oz. vse, ki bi policiji lahko nudili koristne informacije, da jih sporočijo policistom  PP  Ajdovščina oz. Policiji. 

 

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#kronika

Kolofon