Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Rokometni derbi v Ajdovščini odločen šele po izteku igralnega časa

Čez vikend so bili na delu tudi trije ajdovski ligaši. Najbolj zadovoljni so bili v taboru Kixov, ki so na gostovanju v žep pospravili tri točke. V primorskem rokometnem derbiju so Ajdovci iztržili točko, v severno primorskem košarkarskem derbiju pa so bili boljši gostje iz Gorice.

Pravi rokometni derbi se je v soboto, pred okrog 150-imi gledalci, odvil na ajdovskih Policah. Ajdovci so gostili ekipo Jadrana Hrpelje-Kozina in se ob koncu morali zadovoljiti s točko. Končni izid je bil 26 : 26 (14:13). Tekma je bila vseskozi izenačena, lahko pa rečemo, da so imeli Ajdovci večino časa rahlo pobudo in strelsko prednost, a se žilavi gostje nikakor niso vdali. V zadnjih desetih minutah se je igralo gol za gol in tekmo je odločila je šele sedemmetrovka po izteku igralnega časa, ki jo je domači vratar Brane Krauthaker ubranil in tako poskrbel za kar precej veselja na domači klopi in na tribunah. Jan Tunanović je za domače dosegel šest zadetkov, gol manj pa je prispeval Janez Koren.  Naslednja tekma sledi v sredo 11. decembra, Ajdovščina bo gostovala pri vodilni Sevnici.

Kix Ajdovščina

Zadnjeuvrščeni Logatec ni povzročil prevelikih težav ajdovskim Kixom, ki so v 2SFL zabeležili četrto zmago. Kljub tekmi v gosteh so Ajdovci odigrali dobro in zasluženo slavili z 1:7. Odlično strelsko formo je tokrat prikazal Goran Marković, ki je domačega vratarja premagal kar štirikrat. Uvodni zadetek je prispeval Matej Koren, pod ostala dva zadetka pa se je podpisal Stevo Ignjatović. V soboto bo na ajdovskih Policah gostoval ŠD Extrem.

Fotografija: KD Nova Gorica

Košarkarski severno primorski derbi se je v Ajdovščini končal z zmago gostov, ki so bili boljši z 88 : 107. Ajdovci so sicer odlično odprli tekmo in prvo četrtino prepričljivo dobili z 31 : 26. Nato pa je sledil popoln mrk in zelo slaba druga četrtina, ki so jo Goričani odločili v svojo korist z 13 : 26. Tudi v drugem delu je bila ajdovska ekipa dokaj neprepoznavna in gostje so brez težav držali varno razliko ter tekmo odločili v svojo korist. Pri gostih je bil z 29. točkami najbolj strelsko uspešen Jan Močnik, za domačo ekipo KK Leone Ajdovščina pa je Matic Pristopnik prispeval 24 točk. V soboto bo v Ajdovščini gostovala ekipa Tolmina.

 

* Naslovna fotografija: Primož Brecelj

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet, #košarka, #futsal

Kolofon