Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Za opremljanje poslovne cone v Ajdovščini 245.000 evrov sredstev EU

Občina Ajdovščina se lahko veseli 245.000 evrov evropskih sredstev za projekt širitve poslovno-ekonomske infrastrukture v ajdovski poslovni coni Pod železnico. Skupna vrednost projekta je 645.000 evrov, z njim pa bodo v občini povečali ponudbo opremljenih zemljišč v poslovni coni za opravljanje proizvodnih, obrtnih in storitvenih dejavnosti.

Poslovna cona Pod železnico nahaja na zahodni strani mesta, gre za pretežno ravno, delno zazidano površino med hitro cesto in železniško progo. Celotno območje meri dobrih 8 hektarjev, približno polovica je še nezazidanih površin, namenjenih poslovno-gospodarskim dejavnostim. V sklopu 2. faze naložbe je bila urejena kanalizacija komunalnih odpadnih in meteornih voda, vodovodno in hidrantno omrežje, prometno omrežje, javna razsvetljava ter elektro in TK omrežje.

V tretji fazi bodo, kot poročajo Primorske novice, po podatkih vodje oddelka za investicije Alenke Čadež Kobol območje opremili z javno kanalizacijo, vodovodom, javno razsvetljavo, povezovalnimi in prečnimi cestami ter pločniki. “S podjetjem Adriaplin smo dogovorjeni tudi za postavitev plinovodnega omrežja,” je povedala Alenka Čadež Kobol. Vrednost projekta znaša dobrih 645.000 evrov, Evropski sklad za regionalni razvoj bo prispeval 245.000 evrov. Na občini so zadovoljni, saj bodo tako iz drugih virov dobili več kot polovico potrebnega zneska za predvidena dela. Na občini zdaj čakajo še na uradno potrjen sklep. “Predvidevamo, da ga bomo pridobili do konca leta, tako bi z urejanjem začeli takoj v začetku prihodnjega leta. Izvajalec je izbran, dela bo izvajalo podjetje Stopar,” je še povedala vodja oddelka za investicije.

 

* Vir: STA & Primorske novice

* Fotografija: Moja Občina

Lokalne Ajdovščina

#novice, #gospodarstvo

Kolofon