Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina skupaj z vami praznuje 20 let

Regijska razvojna agencija ROD iz Ajdovščine v teh dneh obeležuje svojo dvajsetletnico delovanja. Ob tej priložnosti so pripravili številne zanimive aktivnosti, vrhunec praznovanja pa bo v petek, 6. decembra, ko bo v ajdovski Vertikali potekala osrednja slovesnost.

Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina v sodelovanju z osnovnimi šolami na našem območju že več let spodbuja ustvarjalnost, inovativnost in podjetnost med osnovnošolskimi otroki. V ta namen že vrsto let na osnovnih šolah izvaja podjetniške krožke in otroke uči oblikovanja poslovnih modelov,  izdelave prototipa in testiranje le-tega pri končnem potencialnem uporabniku.

Ekipa podjetniškega krožka na OŠ Dobravlje je s svojo idejo zmagala na tekmovanju POPRI 2019. Učenci so bili povabljeni na 8. Kongres podjetnikov Slovenije. Tu so spoznali Podjetnika leta 2019 gospoda Marjana Batagelja. Na naš praznični četrtek, 5. 12. 2019, bo na OŠ Dobravlje potekal pogovor med učenci in podjetnikom leta gospodom Marjanom Batageljem, ki se je z veseljem odzval njihovemu vabilu. Le kaj so mu osnovnošolci pripravili?

AVAGA in Marjan Batagelj

Popoldne bomo preživeli z lokalnimi pridelovalci.

Že vrsto let snujemo, organiziramo in spodbujamo razvoj podeželja v Vipavski dolini. Tudi v prihodnje je eden od naših ciljev rodovitna in povezana Vipavska dolina. Zato organiziramo delavnico za kmetovalce, pridelovalce sadja, zelenjave in poljščin z območja tržne znamke Vipavska dolina, ki svoje pridelke tržijo v embalaži Vipavska dolina Sočna. Vse leto. Na delavnici 5. 12. 2019 ob 16.00 uri bodo predstavljene oblike formalnega povezovanja kmetovalcev in možnosti pridobivanja nepovratnih sredstev v te namene. Delavnici bo sledilo sproščeno druženje, saj verjamemo, da prihodnosti ni brez dialoga in sodelovanja.

Slika 3- Embalaža

Drugi praznični dan bomo začeli podjetniško.

Podjetniško svetovanje, organiziranje podjetniških delavnic, seminarjev ter ogledov dobrih praks so le nekatere od nalog, ki jih RRA ROD odlično opravlja. Prej pod okriljem točke eVEM, sedaj preko SPOT svetovanja Goriške regije. Brezplačno. Za celotno regijo. 

V petek, 6.12.2019 ob 8:30, za podjetnike organiziramo Podjetniški zajtrk z Anjo Tomažin na temo kako suvereno in kredibilno predstaviti sebe, svoje podjetje in ideje. Na delavnici bodo spoznali kako zelo pomembno je, da smo v svoji komunikaciji in svojih predstavitvah jasni, zanimivi in kredibilni. Predstavljena bo osnovna teorija javnega nastopanja, v praksi pa kako izvesti prepričljiv in suveren nastop.

Slika 3- podjetniški zajtrk

Vrhunec dneva bo osrednja slovesnost v Vertikali.

Izbira lokacije za osrednjo slovesnost ni naključje. Stavba z dušo in velikimi steklenimi površinami je svojevrsten simbol dialoga in tu bo RRA ROD ob 20-letnici ustanovitve predstavil svoje pretekle dosežke in vizijo prihodnjega razvoja. Osrednji govorec na slovesnosti bo župan Občine Ajdovščina Tadej Beočanin. Sodobno zasnovan program slovesnosti bo povezoval gledališki igralec Primož Forte, z glasbo bo prireditev obogatil Cellostrike kvartet.

Osrednji dogodek bo obiskovalcem ponudil dovolj vsebin za dialog in razmišljanja o novih perspektivah, v katere se na pragu tretjega desetletja delovanja podaja Regijska razvojna agencija ROD.

Slika 4-obletnica

 

ROD Ajdovščina

Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #gospodarstvo, #turizem

Kolofon