Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Nove pridobitve v ajdovskem Zdravstvenem domu

Ajdovski Zdravstveni dom bo v prihodnjem letu bogatejši za tri nove ambulante. Omogočila jih bodo sredstva, ki so nastala koz presežek letošnjega leta. Investicije so predvidene le na sedežu zdravstvenega doma v Ajdovščini, s čimer pa v Vipavi niso najbolj zadovoljni.

Kot poroča Radio Koper  je Zdravstveni dom Ajdovščina letos pridelal skoraj 150.000 evrov presežka. Sredstva bodo v prihodnjem letu namenili za nove prostore v Ajdovščini. To so na zadnjih sejah sklenili ajdovski in vipavski občinski svetniki.

Direktor zdravstvenega doma Egon Stopar je takole komentiral načrte za leto 2020: "Načrtujemo dve splošni ambulanti in eno referenčno ambulanto, kjer bi v bistvu delovali zdravniki, ki so prvenstveno večino časa usmerjeni v nujno medicinsko pomoč. Potrebe po prostoru so v našem zdravstvenem domu izredno velike za obravnavo pacientov. Ocenili smo, da je to najpomembnejša zadeva, ki jo je treba urediti."

Presežek sredstev bodo predvidoma namenili za predelavo starih prostorov fizioterapije v ambulante in ureditev novih prostorov fizioterapije, pa tudi za nakup nove opreme. Nove ambulante bodo v bližini ambulante nujne medicinske pomoči.

Župana Občine Vipava Gorana Kodeljo moti, da so investicije predvidene le v Ajdovščini, ne pa tudi v Zdravstveni postaji v Vipavi: "Mi si prizadevamo za to, da bi se v prihodnje kaj več investiralo tudi v Vipavi. Na načelni ravni se z direktorjem zdravstvenega doma strinjamo. Zdaj bo treba določene projekte, ki jih bo seveda tudi on moral predlagati, operacionalizirati."

Med možnimi projekti v Vipavi je župan navedel novo zobozdravstveno ambulanto, fizioterapijo in regijski center za mentalno zdravje.

 

* Vir: Radio Koper

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon