Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Zaključek projekta Primorci beremo z dr. Francem Korenom

V mesecu aprilu 2019 se je začela – že dvanajsto leto zapovrstjo – ena najbolj uspešnih in odmevnih bralnih značk za odrasle v Sloveniji, Primorci beremo. Projekt je združil Primorce od hrvaške meje do Loga pod Mangrtom in čez mejo v Italiji. S tem je začrtal enoten kulturni prostor, podoben tistemu, ki ga vsako leto znova oblikuje slovita Primorska poje. Zaključek letošnjega projekta se je zgodil sinoči v ajdovski Lavričevi knjižnici.

Projekt Primorci beremo 2019 so v ajdovski Lavričevi knjižnici tradicionalno zaključili s podelitvijo priznanj in knjižnih nagrad ter literarnim dogodkom. Ob tej priložnosti je bil gost knjižnice domačin, zdravnik s Cola, dr. Franc Koren.

V pogovoru z Bojanom Bizjakom je številnim obiskovalcem dr. Koren predstavil svojo prvo pesniško zbirko V svetlobo prebujen. Vanjo je združil pesmi, ki jih je snoval od srednje šole dalje. Sam pravi, da se v njih zrcali njegov pogled na svet in življenje – prav pesem mu velikokrat pomaga narediti korak, ko je pot težka.

Zaključek projekta Primorci beremo v ajdovski Lavričevi knjižnici

Vsem, ki so v okviru projekta Primorci beremo 2019 prebrali vsaj šest knjig, so podelili zaslužena priznanja in knjižno nagrado. Letos je v Lavričevi knjižnici zaključilo projekt rekordnih 158 bralcev, ki so skupaj prebrali 1507 knjig.

Čestitamo in vabimo k branju slovenskih avtorjev tudi prihodnje leto.

 

* Vir: in fotografije: Lavričeva knjižnica Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #kultura, #literartura

Kolofon