Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Slovenke bodo na tekmi proti Srbiji odločale o napredovanju v drugi krog

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je danes, v četrtem krogu svetovnega prvenstva v Kumamotu, premagala Kubo z 39:26. S tem ohranja možnosti za preboj v drugi krog tekmovanja. Maja Svetik je k zmagi prispevala en gol. Jutri sledi odločilna tekma proti Srbiji.

Slovenke so resda osvojile načrtovani točki, a njihova današnja predstava proti rokometno zelo povprečnim Kubankam ne vliva preveč optimizma pred petkovo odločilno tekmo s Srbkinjami za preboj v drugi del zaključnega turnirja. V slovenski reprezentanci sta bili na današnji tekmi najbolj učinkoviti Tjaša Stanko z enajstimi in Ana Gros z osmimi goli. En gol je dosegla tudi Maja Svetik in tako skupaj na prvenstvu dosegla šest golov.

Slovenke so prvenstvo odlično začele in premagale favorizirane Nizozemke, nato pa visoko izgudbile proti Norvežankam. Precej bolj presenetljiv je bil poraz proti Angolkam, ko so si privoščile pravo blamažo in si močno otežile pot v drugi krog tekmovanja. Zmaga proti Kubankam je bila tako nujna, nujna pa bo tudi zmaga proti reprezentanci Srbije. Le v primeru zmage lahko slovenske reprezentantke upajo, da se bo prvenstvo zanje nadaljevalo. Slovensko-srbski obračun se bo v Kumamotu pričel jutri ob 7. uri.

Kapetanka Mlinotesta, Maja Svetik, postaja vse bolj pomemben člen te reprezentance, saj ji selektor Uroš Bregar odmerja precej minutaže. Zaenkrat mu zaupanje vrača z dobrimi igrami, predvsem v obrambi je Maja izjemno težak nasprotnik za vsako rokometašico. Dobro ji gre tudi v napadu, ognjeni krst je dosegla z golom proti Nizozemkam, tri je nato nasula Norvežankam, enega pa Angolkam.

Reprezentanci Slovenije seveda želimo vso srečo v tekmi proti Srbiji.

 

* Naslovna fotografija: Slavko Kolar

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon