Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V soboto ponovno na sporedu 100 kilometrov teka ob Mrzli reki

V soboto, 14. decembra 2019 bomo doživeli že tretjo izvedbo tekaškega izziva 100 ob Mrzli reki, ki se bo odvijal na nabrežju dveh »Mrzlih rek – Hublja in Vipave na uradno izmerjeni točno 5 kilometrski krožni trasi v Ajdovščini, središču Vipavske doline.

Prireditev 100 ob Mrzli reki predstavlja velik tekaški izziv in morda tudi prelomnico v tekaški zgodovini posameznika. 100 km dolga proga v 20 krogih na ajdovskem polju je za najbolj vzdržljive. To je magična ultratekaška razdalja, naša je še nekaj prav posebnega, saj so decembra prav posebni vremenski pogoji, kot so burja, mraz, … Tekači lahko izbirajo med dolžinami na 100 km, 75 km in 50 km v katerih lahko tekmujejo kot posamezniki ali pa v 5 članski štafeti. Želimo biti tek z dušo, kjer nam je pomemben vsak tekmovalec, ne glede na razdaljo in renome. Dogodek organizira Športno društvo Tekači Vipavske doline, ki združuje preko 100 tekačev iz Vipavske doline in širše okolice in z aktivnostjo svojih članov vedno bolj povečuje prepoznavnost društva v tekaških krogih širom Slovenije in v tujini.  Na prireditvi sodeluje več kot 100 prostovoljcev našega društva in tekaških navdušencev širom Slovenije.

100 ob Mrzli reki

Pomembna novica letošnje prireditve je, da bo tek potekal tek na certificirani progi Atletske zveze Slovenije, kar je organizatorjem zagotovilo uvrstitev ajdovskega 100 km teka med teke državnega prvenstva Slovenije v prihodnjem letu.

100 ob Mrzli reki

Tekaški izziv 100 ob Mrzli reki predstavlja edinstven ravninski tekaški dogodek v Sloveniji in tudi v Evropi. Inovativni pristop pri organizaciji je tudi v združevanju. Zato so se organizatorji tega tekaškega izziva povezali še z dvema sorodnima ultratekaškima prireditvama v Sloveniji, in sicer ''Slovenian 12/6 hours run'' (Kranj) in ''Sladkih 6 (Sladki Vrh), s katerima so se skupaj lotili posebnega projekta, ki so ga poimenovali ''Slovenski ultratekaški izziv''. To pomeni, da ta naziv prejme vsak tekač, ki v koledarskem letu preteče vsaj 90 km v 12 urah na teku v Kranju, vsaj 45 km v Sladkem Vrhu in 100 km v Ajdovščini.

100 ob Mrzli reki

Na startu bo letos preko 270 tekmovalcev iz 7 držav (SLO, SRB, HR, AT, CZ, GER, ITA).

Starti tekov so na mostičku pod avtohišo Lavrenčič v Ajdovščini ob različnih urah:

  • 6:00 start 100 km posamezniki
  • 7:00 start 100 km štafete
  • 10:00 start 75 posamezniki in štafete
  • 12:00 start 50 posamezniki in štafete

Slavnostna podelitev priznanj najboljšim tekmovalcem bo v Osnovni šoli Šturje ob 19:30.

Tekači Vipavske doline vabijo navijače k glasnem spodbujanju in navijanju za vse tekmovalce, saj bodo nekateri med njimi na progi kar 13 ur!

100 ob Mrzli reki

Lokalne Ajdovščina

#tek, #šport

Kolofon