Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Višje cene vrtca za ajdovske in vipavske otroke

Ne najbolj vesela novica tokrat prihaja za starše, ki imajo svoje otroke v programih vrtca. Le ti bodo v januarju prejeli višje položnice. To velja tako za tiste v Ajdovščini kot tudi za tiste v Vipavi. Najbolj se bo cena zvišala za kombinirane skupine.

Kot poroča Radio Robin se cene višajo na predlog Otroškega vrtca Ajdovščina in so jih že potrdili na obeh občinskih svetih. Razlog za višje cene so višje plače zaposlenih, kot je bilo sprejeto v dogovoru med vlado in sindikati že v prejšnjem letu.

V povprečju starši plačujejo od 30 do 35 odstotkov polne cene programa, ki stane od 521 za prvo starostno skupino, 363 za drugo in do 411 evrov za kombinirane oddelke, ki jih je trenutno 6. Prav za kombinirane oddelke se cena najbolj draži, za 17,7 odstotka, kar pomeni, da bodo v povprečju starši plačali 123 evrov. Ravnateljica Alenka Močnik je takole obrazložila situacijo: "V januarju nismo smeli upoštevati vseh napovedanih povišanj, ki so bila skozi določena obdobja že napovedana in smo takrat že vedeli, da bo sedaj, ob koncu leta, potrebno dvigniti ceno vrtca."

Skupno je sicer tudi letos oblikovanih 56 oddelkov, 42 na območju ajdovske občine, 14 na območju vipavske.

 

* Vir: Radio Robin

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon