Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Pozor na delno zaprtje vipavske hitre ceste čez vikend

Na vipavski hitri cesti ta čas potekajo večja vzdrževalna dela, zato bo med vikendom prišlo do več zapor, na različnih odsekih. Hitra cesta bo med odsekom Vogrsko in Šempeter pri Gorici ta konec tedna zaprta.

Popolna zapora je potrebna zaradi umika delovne zapore, potem ko je potekala obnova vozišča in preureditev nekdanje cestninske postaje Bazara. Zapora se pričenja že drevi ob 20.ih, zaključek pa predvidoma v ponedeljek zgodaj zjutraj, so sporočili z družbe DARS.

V okviru del so porušili in preuredili območje nekdanje cestninske postaje Bazara ter uredili vozišče na obeh polovicah hitre ceste v dolžini približno 4 kilometre med priključkoma Vogrsko in Bazaro. Sicer pa se s tem dela na hitri cesti ne zaključujejo. Poleg tega bodo v sklopu pogodbe o obnovi hitre ceste spomladi prihodnje leto potrebna še manjša popravila in zamenjava diletacij na viaduktu Šempeter.

Ta konec tedna, v nedeljo, so predvidene tudi krajše, do 30-minutne popolne zapore med razcepom Nanos in Ajdovščino v obeh smereh vožnje med 9. in 12. uro zaradi obnove talnih označb.

 

* Vir: Radio Robin

* Naslovna fotografija: Mojca Dumančič

 

Lokalne Ajdovščina

#novice, #promet

Kolofon