Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Zmaga za Kixe, poraz ajdovskih košarkarjev

Tokratni ligaški vikend je prinesel le dve tekmi ajdovskih ligašev, obe sicer domači, a nobene na Policah. S predstavo v Dobravljah so lahko zadovoljni Kixi, ki so z 3 : 2 ugnali ŠD Extrem. V Vipavi pa je KK Leone Ajdovščina klonil proti ekipi Tolmina.

Športni ligaški vikend je prinesel domačo zmago ajdovske malonogometne ekipe Kix. V Dobravljah je gostovala ekipa ŠD Extrem, ki na lestvici zaseda šesto mesto, medtem ko Kixe najdemo na četrtem mestu 2SFL. Domači igralci so tekmo odlično začeli in že v četrti minuti, po strelu Klemna Sluge, povedli z 1:0. Tekma se je nato razživela in približno 50 gledalcev je v dobraveljski dvorani spremljalo dokaj izenačeno in zanimivo predstavo, a se do konca prvega polčasa rezultat ni več spremenil. V drugi del pa so Ajdovci ponivno vstopili odlično in s še enim golom Sluge ter zadetkom Mateja Korena, povedli z 3:0. Visoko vodstvo je domače malce uspavalo in gostje so uspeli znižati na 3:2. V končnici tekme so Kixi ponovno strnili svoje vodstvo in tekmo uspešno končali v svojo korist. Prvenstvo se bo za Kixe nadaljevalo v soboto, 21. decembra, ob 20. uri, ko bo na Policah gostovala ekipa Futsal klub Kebelj.

KK Leone Ajdovščina

V soboto so ajdovski košarkarji igrali proti Tolminu. Tekma je izjemoma potekala v dvorani OŠ Dragana Bajca Vipava, saj se je tam v popoldanskih urah odvijal prvi pokal Leone v letošnji sezoni. Domača standardna uvodna peterka je povedla z rezultatom 9:2. Do konca prve četrtine so igralci Toneta Krumpa dosegli še 13 točk in končali prvo četrtino s prednostjo petih točk (22:17). Prednost bi lahko bila še višja, v kolikor bi proste mete zadevali natančnejše (13:6). V drugi četrtini sta obe ekipi bili strelsko manj razpoloženi, vendar pa so Ajdovci še vedno kontrolirali tekmo in na odmor odšli s sedmimi točkami prednosti (36:29). Nato pa je sledila poškodba gležnja glavnega organizatorja igre, Grege Kovšce. Kasneje se je to izkazalo za točko preloma na tekmi. Tolmin je v tretjo četrtino vstopil z delnim rezultatom (10:0) in prvič na tekmi tudi povedel. Strelski premor je s košem v 24. minuti prekinil Matej Vidmar. Kljub temu, da je obramba levčkov začela pešati, so pred zadnjimi desetimi minutami vodili s 55:51. Zadnjih deset minut pa se je Tolmin razigral v napadu in povsem prevzel nadzor na igrišču ter na koncu zasluženo slavil. Za domače je največ točk dosegel Matic Pristopnik (24), za zmagovalce pa Mitja Štremfelj (21).

Po tekmi trener Tone Krump: “Tekma je imela dva razloga za poraz. Prvi je zagotovo še dodatna poškodba Kovšce, ki je v naši ekipi glavni organizator igre. In brez pravega organizatorja igre je težko zaigrati. To se nam je v drugem polčasu zelo poznalo. Ob poškodbah vseh ostalih nam zmanjkuje igralcev in prihaja v ekipi do težav pri organizaciji igre. Vendar to ni edini razlog. Zagotovo je razlog poraza tudi nedisciplina ter nespoštovanje dogovorov in sam proces treninga, v katerem smo preslabi in premalo zbrani. Naleteli smo na dovolj razigranega nasprotnika. Tolmin je v drugem polčasu odigral strelsko dobro tekmo, bili so razpoloženi, je pa tudi res, da smo jim mi pustili bistveno preveč prostora.”

V soboto ekipa KK Leone Ajdovščina odhaja na gostovanje v Ljubljano, kjer bo odigrala tekmo proti Slovanu, za katerega igra nekdanji slovenski reprezentant Miha Zupan.

 

* Naslovna fotografija: Primož Brecelj

Lokalne Ajdovščina

#šport, #košarka, #futsal

Kolofon