Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Center za krepitev zdravja Ajdovščina vabi na delavnice o zvišanem krvnem sladkorju in sladkorni bolezni

Center za krepitev zdravja Ajdovščina vabi na uvodni kratki delavnici Zvišan krvni sladkor in Sladkorna bolezen tipa 2. Za obisk kratkih delavnic ne potrebujete napotitve ampak lahko pride kdorkoli, medtem ko je za poglobljeno delavnico »S sladkorno boleznijo skozi življenje« potrebna predhodna napotitev, ki jo pridobite z opravljenim preventivnim pregledom pri diplomirani medicinski sestri v ambulanti družinske medicine. Delavnice se bodo pričele izvajati v drugi polovici januarja 2020.

Sladkorna bolezen tipa 2 je najpogostejša oblika sladkorne bolezni, za katero je splošno značilna odpornost na inzulin, kjer se telo na inzulin ne odziva v celoti. Najpogosteje se diagnosticira pri starejših odraslih, vendar se vse pogosteje opaža že pri mlajših odraslih. Da se sladkorna bolezen pojavlja vse pogosteje nakazuje porast bolnikov za 12,5% od leta 2010 do 2014, ko je več kot 104.000 bolnikov prejemalo zdravila za zniževanje krvnega sladkorja.

Z zdravim življenjskim slogom si lahko bolnik s sladkorno boleznijo zelo izboljša samo kvaliteto življenja in pripomore k uspešnejšemu uravnavanju krvnega sladkorja. V ta namen smo v Centru za krepitev zdravja Ajdovščina z letošnjim letom pričeli z izvajanjem dveh delavnic na temo sladkorna bolezen tipa 2, ki sta namenjeni odraslim osebam z novoodkrito ali pa že dlje časa trajajočo sladkorno boleznijo tipa 2, ki se zaradi sladkorne bolezni oskrbujejo v ambulanti splošne/družinske medicine ter se želijo poglobljeno ukvarjati z življenjem s sladkorno boleznijo ali pa samo pridobiti/osvežiti nova znanja in informacije.

Center za krepitev zdravja Ajdovščina

Raziskave pa poleg tega tudi kažejo, da bi lahko več kot 80 % primerov sladkorne bolezni tipa 2 celo preprečili z zdravim življenjskim slogom, zato je za namen preprečevanja zvišanega krvnega sladkorja in predvsem pojava sladkorne bolezni v našem Centru za krepitev zdravja na voljo še ena delavnica:

Center za krepitev zdravja Ajdovščina

Delavnice se bodo pričele izvajati v drugi polovici januarja 2020. Več o delavnicah najdete na TEJ POVEZAVI.

Center za krepitev zdravja Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #zdravje, #CenterZaKrepitevZdravja

Kolofon