Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Policisti prijeli drzna tatova na ajdovskem

Policisti na ajdovskem so v zadnjih dneh obravnavali delovno nezgodo v enem izmed podjetij na območju Ajdovščine, krajo pozabljenega denarja na bankomatu, krajo goriva v Gojačah ter povoženje divjadi pri Črničah. Uspelo jim je tudi izslediti moškega in žensko, ki sta v Dupljah oropala stanovanjsko hišo, a zaradi pokvarjenega avtomobila nista zbežala daleč.

4. decembra  zjutraj, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o delovni nezgodi na območju Ajdovščine, kjer se je pri delu s strojem v enem od podjetij  poškodoval (poškodba desne roke) 18–letni delavec. Kasneje mu je bila nudena zdravniška oskrba v šempetrski bolnišnici. O delovni nezgodi so bili obveščeni pravosodni organi (preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi  Gorici) in pristojna delovna inšpekcijska služba.

Policisti PP Ajdovščina so v soboto, 7. decembra, obravnavali tatvino goriva na večjem parkirišču v naselju Gojače (Občina Ajdovščina). Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec na dveh parkiranih tovornih vozilih poškodoval ključavnice na treh rezervoarjih in iztočil za približno 600 litrov dizelskega goriva.  Policisti PP Ajdovščina bodo po zaključku preiskave navedenega kaznivega dejanja tatvine goriva podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Policisti so 8. decembra ob 19.44 uri, obravnavali povoženje divjadi (divji  prašič) na cesti Osek – Črnice s strani voznika osebnega avtomobila. Omenjena divjad je po trčenju z vozilom na kraju poginila. Policisti PP Nova Gorica so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Policisti PP Ajdovščina so 9. decembra v dopoldanskih urah, obravnavali tatvino prodajnih izdelkov  oz.  alkoholnih pijač v vrednosti 89 evrov v večji  trgovini v Ajdovščini. Omenjenega kaznivega dejanja je osumljena 39–letna  ženska. Policisti so odtujene izdelke zasegli in jih v nadaljevanju postopka vrnili oškodovancu. Tudi v tem primeru bodo policisti po zaključku preiskave zoper 39-letno osumljenko podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Policisti PP Ajdovščina so 10. decembra v dopoldanskih urah, pri nadzoru  prometa na Tovarniški cesti  v Ajdovščini ustavljali 40-letnega voznika osebnega avtomobila, ki pa se na znak policista ni ustavil oz. je brez uporabe smernika in pravilnega razvrščanja polkrožno obrnil v križišču in se odpeljal proti parkirišču enega od tamkajšnjih podjetij v neposredni bližini. Na poti oz. med vožnjo voznik ni ustavil na znake policistov (modra luč in zvočni signal), prav tako ni upošteval prometnega znaka, ki prepoveduje  promet  v obe smeri. Voznik je nato za stavbo podjetja ustavil in peš zbežal proti drugemu podjetju v neposredni bližini. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da 40-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v  času kršitev cestnoprometnih predpisov pa je vozil neregistrirano vozilo z  nameščenimi registrskimi številkami, ki ne pripadajo temu  vozilu. Ajdovski policisti so osebno vozilo na podlagi Zakona o pravilih cestnega prometa zasegli (po določilu 23. člena), 40-letnega hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov pa čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče zaradi odgovornosti za storitev več kršitev prometne zakonodaje.

11. decembra ob 7.54 uri, so bili policisti PP Ajdovščina obveščeni o pozabljeni gotovini v reži  bankomata na bencinskem servisu v Ajdovščini. Po prvih zbranih podatkih je oškodovanec danes zjutraj opravil transakcijo oz. dvig gotovine in jo pozabil v reži omenjenega bankomata. Ko se je nedolgo zatem vrnil do bankomata, denarja ni bilo več  oz. si je neznanec prilastil pozabljeno gotovino. S tem  dejanjem je bil moški, ki je denar pozabil, oškodovan za 150 evrov. Policisti PP Ajdovščina nadaljujejo s preiskavo okoliščin suma kaznivega dejanja zatajitve (po 208. členu KZ-1).

11.  decembra ob 13.12  uri,  so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o drzni tatvini v naselju Duplje (Občina Ajdovščina). Z ogledom kraja kaznivega dejanja in zbiranjem obvestil so policisti PP Ajdovščina ugotovili, da sta dve neznani osebi (moški in ženska) vstopila v eno od tamkajšnjih stanovanjskih hiš (v času krajše odsotnosti stanovalcev) in v notranjosti našla denarnico z gotovino in si jo prilastila. Ob odhodu iz objekta ju je sicer zalotila starejša oškodovanka in od njiju zahtevala, da ji vrneta odtujen  predmet (denarnico), vendar sta osumljenca zatem peš zbežala proti vasi Zemono. Zaradi tehnične  okvare osebnega avtomobila (znamke  Renault  Megane), francoskih registrskih številk,  ki je bilo parkirano za hišo, namreč le-tega  nista uspela spraviti v pogon in se odpeljati s kraja kaznivega dejanja. Kljub temu nista prišla daleč, saj so ju  policisti  PPIU Nova Gorica opazili oz. izsledili na travniku med vasjo Zemono in cesto Vipava – Vrhpolje. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da sta omenjenega kaznivega dejanja utemeljeno osumljena 39–letni  moški  in 37–letna ženska, oba državljana Republike Hrvaške. O zadevi je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe  (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi  Gorici). Policisti PP Ajdovščina bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev kaznivega dejanja oba navedena osumljenca iz Hrvaške kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine (po prvem odstavku 205. člena KZ-1).

Policiste OKC PU Nova Gorica so 11.  decembra ob 18.28 uri, obvestili o prometni nesreči I. kategorije s pobegom na odseku hitre ceste Razdrto – Vipava. Po sedanjih ugotovitvah je neznani voznik osebnega avtomobila, goriškega registrskega območja, med vožnjo iz  Razdrtega proti Vipavi (približno 5 km pred počivališčem Mlake) med prehitevanjem tovornega avtomobila tik pred delovno zaporo najprej oplazil zaščitno ograjo in nato trčil še v vogal tovornega avtomobila. Po trčenju je voznik osebnega avtomobila odpeljal naprej ne da bi se zaustavil  oz. nudil drugem udeleženemu vozniku  ustrezne podatke oz. poklical policijo. Ko bodo policisti  Postaje prometne policije Nova Gorica povzročitelja prometne nesreče  izsledili, bodo zoper njega zaradi kršitve prometne zakonodaje ustrezno ukrepali.

11. decembra ob 16.03 uri, so bili policisti PP Ajdovščina obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z  materialno škodo med Dobravljami in Potočami z udeležbo dveh osebnih  vozil.  Ugotovljeno je bilo, da je 90–letni voznik peljal po nekategorizirani cesti do križišča z regionalno cesto, kjer pri vključevanju na  omenjeno regionalno cesto ni pustil mimo voznika drugega osebnega avtomobila in je med vozili  prišlo do trčenja. Nihče od udeležencev ni bil poškodovan. Povzročitelju prometne nesreče je bil zaradi kršitve prometne zakonodaje izdan plačilni nalog.

 

 

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#kronika

Kolofon