Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Kixi pred težko nalogo v pokalu Slovenije

Tokratni ligaški vikend je postregel s tremi tekmami ajdovskih ligašev. Na domačih Policah so Kixi odigrali prvo četrtfinalno tekmo pokala in izgubili proti prvoligašu FK Siliko z 2 :5. Na Kodeljevem je ajdovsko košarkarsko moštvo doživelo poraz z 120:75, ajdovski rokometaši pa so bili neuspešni proti ekipi iz Železnikov.

Ajdovske Police so pred približno 80 gledalci, gostile prvo četrtfinalno srečanje malonogometnega pokala Slovenije med domačimi Kixi in gostujočo ekipo FC Siliko iz Vrhnike. Gostje z Vrhnike, vodi jih nekdanji reprezentant Mile Simeunovič, so do 32. minute nabrali pet zadetkov plusa in kot prvoligaško moštvo, upravičili vlogo favorita.

Zadeli so  Aljaž Končan, Alan Muratagić, Admir Ćosić in Stefan Popović (2). Do konca tekme sta domači poraz omilila Stevo Ignjatović in Luka Bajc. Povratna tekma bo na Vrhniki, v petek, 17. januarja, ob 20.30 uri. Prvenstvo se bo za Kixe nadaljevalo v soboto, 21. decembra, ob 20. uri, ko bo na Policah gostovala ekipa Futsal klub Kebelj.

KK Leone Ajdovščina

Ajdovski košarkarji so gostovali na Kodeljevem, pri ekipi Slovana in doživeli visok poraz. Domači so bili boljši z kar 120:75. KK Leone Ajdovščina se je domačinom dobro upiral le v prvi četrtini, ki so jo Slovanovci dobili z 26:22. Nato pa so moči pojenjale in Slovan je le še višal razliko do konca tekme. Pomagala ni niti odlična strelska forma Matica Pristopnika, ki je dosegel 28. točk. Za domače je nekdanji slovenski reprezentant Miha Zupan dosegel osem točk. Ajdovska ekipa, ki trenutno zaseda peto mesto na lestvici, bo 11. januarja 2020, gostovala v Pivki, pri ekipi Pivka Perutninarstvo.

Rokometni klub Ajdovščina <br />
Fotografija: Primož Brecelj

Ajdovski rokometaši so v zadnjem tednu odigrali dve prvenstveni srečanji in obakrat igrišče zapuščali sklonjenih glav. Najprej je bila bolša Sevnica, v soboto pa je na ajdovskih Policah slavila ekipa iz Železnikov. Končni izid je bil 21:25 (10:11). Domači so se sicer dobro upirali favoriziranim gostom in tekma je bila vseskozi izenačena. Pred zadnjimi 10. minutami so si Ajdovci pridelali tri zadetke zaostanka, ki jih do konca srečanja niso uspeli več izničiti. Domen Pelicon je bil s šestimi zadetki najboljši posameznik v ajdovskih vrstah. Ekipa bo prezimila na šestem mestu lestvice, liga pa se nadaljuje v začetku meseca februarja.

 

* Naslovna fotografija: FK Siliko Vrhika

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet, #košarka, #futsal

Kolofon