Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Dobravljah potekal 1. Fuzbalerčkov turnir

V soboto in nedeljo je v dvorani OŠ Dobravlje potekal 1. Fuzbalerčkov turnir. Udeležile so se ga ekipe iz področja celotne Primorske, Obale in Notranjske. Med nastopajočimi moštvi je bilo tudi Primorje, ki je turnir zastopal s kar sedmimi ekipami v treh različnih kategorijah.

Prvi tekmovalni dan je pripadel selekciji U7 in U9. Turnir v selekciji U7 ni štel za točke in je služil namenu, da se otroci v nogometni igri zabavajo in nabirajo tekmovalne izkušnje. Najmlajši Sinovi burje so pod vodstvom trenerja Roka Polanca nastopili z dvema ekipama. V kategoriji U9 je Primorje nastopilo s kar tremi moštvi in sicer z dvema selekcijama letnikov 2011 in eno 2012. Igralci v rdeče-črnih dresih so prikazali odlične igre. Primorje-črni (U9) so zaigrali v velikem finalu, kjer so klonili šele po sedemmetrovkah.

ND Primorje Ajdovščina

Drugi tekmovalni dan je bil rezerviran za kategorijo U11. Na turnir se je prijavilo kar 16 ekip, ki so bile razdeljene v štiri predtekmovalne skupine. Primorje je nastopilo z dvema ekipama in sicer Primorje-rdeči in Primorje-črni. Omenjeni ekipi so sestavljali igralci letnika 2009 in 2010. Primorje-rdeči so v predtekmovanju brez oddane točke zmagali v svoji skupini B. Primorje-črni so se kljub dobri igri in dvema remijema ter porazom morali posloviti po skupinskem delu. Primorje-rdeči so nato v četrtfinalu gladko odpravili sosede iz Vipave. V polfinalu smo spremljali finale pred finalom, saj sta se udarili ekipi Primorja in Dekanov. V izjemno razburljivi tekmi, so morali rdeče-črni po izvajanju sedemmetrovk priznati premoč Dekančanov. Slednji so na koncu osvojili tudi turnir. V obračunu za tretje mesto so Ajdovci klonili proti Medvodam z 0:1 in osvojili četrto mesto.

Vsem ekipam, ki so se udeležile turnirja čestitamo za prikazane igre. Pohvale tudi organizatorju za odlično izpeljan dogodek.

 

* Vir in fotografije: ND Primorje

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon