Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Zimska pravljica v ajdovskem Domu starejših občanov

Fotografsko društvo Veno Pilon je svojo zadnjo letošnjo razstavo poklonilo Domu starejših občanov v Ajdovščini. Odprtje razstave z naslovom Zimska pravljica je bilo v torek, 17. decembra. Svoja dela so predstavili prav posebni skupini občanov, ljudem, ki jim je vse prevečkrat onemogočen in zastrt pogled na zunanji svet.

December je čas, ko nam misli že uhajajo k prazničnemu vzdušju. Hkrati je to čas, ko se ozremo nazaj in se spomnimo dogodkov, ki so nam risali leto. To je čas, da postorimo še zadnje obveznosti, obenem pa že delamo načrte za prihajajoče leto. Pred vrati je obdobje obdarovanj, saj k nam prihajajo kar trije dobri možje.

Praznični čas, nam te trenutke pričara še pobliže in v krogu najdražjih, ti trenutki zažarijo in dobijo še poseben pomen. Vsega naštetega se zavedajo tudi člani Fotografskega društva Veno Pilon. Za njimi je zelo uspešno in dejavno leto. Vendar tudi sami nočejo izpustiti iz rok tega decembrskega časa. Zato letos zaključujejo uspešno leto na prav poseben način.

Zimska pravljica

V veliko veselje in ponos so svojo zadnjo letošnjo razstavo priredili in postavili na ogled na prav posebnem kraju. Svoja dela so predstavili prav posebni skupini občanov, ljudem, ki jim je vse prevečkrat onemogočen in zastrt pogled na zunanji svet. V sodelovanju z vodstvom ustanove, so tokratno razstavo postavili v Domu starejših občanov v Ajdovščini.

Dvanajst izbranih motivov prikazuje zimo – trudili so se izbirati fotografije naših krajev, ki pa jih, razen na Gori, redko pobeli sneg. Zato so zimskim utrinkom Vodic, Nanosa, Ajdovščine in napoleonovega mosta v Dolenjah ter drugih krajev naše občine dodali še nekatere druge, najlepše zimske posnete svojih članov. Z namenom polepšati decembrske dni stanovalcem Doma starejših občanov.

Zimska pravljica

Razstava bo v avli DSO-ja na ogled vsaj do 15. januarja, ko se predvidoma seli še v vipavski dom starejših občanov. Vabljeni na ogled, pa na čaj in klepet s stanovalci, tako bo namen resnično izpolnjen.

Zimska pravljica

 

* Vir in fotografije: Fotografsko društvo Veno Pilon

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #razstava, #fotografija

Kolofon